20 rätt så trevliga Frågor [lista]

Posted: 4 april, 2018 by bellabrannborn

Hej o hå!
Hoppas att ni alla har haft en mysig påskhelg. Jag själv är riktigt nöjd. Firat med familj och vänner, ätit påskmat två gånger och slängt i mig på tok för mycket godis så att min mage nu strejkar och kommer göra i några dagar. Jag känner den rätt väl. Blev inte Öland för min del som planerat då vädret gav vika.

Denna vecka är otroligt hektisk så min lilla blogg-struktur kommer att se lite annorlunda ut. Men sånt är livet hörni, som Anita Lindblom sa. Något nytt som har hänt dock, är att jag har låtit några fler få tillgång till min sida. Så istället för att min mamma och svägerska var de enda som fick läsa den, får nu cirka 3-5 vänner också möjligheten. Vilken lyx va!

Så för att välkomna er nya läsare hit till Bella On the Run, kommer här några rätt så roliga frågor som jag har svarat på om lilla mig.

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?
Penélope, accenten är livsviktig och ska uttalas spanskt. Så man liksom trycker till extra på é:et. PenEElope, med kraft! Tvillingdottern har jag ännu inte givit något namn, men jag tycker om Alma och Melissa. Alma betyder dock själv på spanska vilket kan bli lite konstigt. Och varför jag nämner tvillingdotter? Jo, enligt hela min familj så kommer jag bli den som får tvillingdöttrar. Por qué? Min syster var den första som fick barn i familjen, en dotter. Sedan dess har 5 graviditeter i familjen resulterat i pojkar. Alltså 1 flicka och 5 pojkar. När min svägerska blev gravid med sin första, önskade ju såklart min systerdotter en flick-kusin. När min bror ringde för att berätta att kussen kommit och att det blev en pojk, var svaret från systerdottern ”neeeeej inte en kille till” ha ha ha. Lite roligt ändå. Vid nästa graviditet, trodde nog de flesta av oss att det skulle bli en flicka. Vi slog vad och satte pengar på datum för födsel samt kön. Det blev en till pojk, och min systerdotter lika förtvivlad (på ett charmigt vis såklart, hon älskar ju sina kusiner lika mycket för det, men hon var 11 & 14 år sååå det är ok att reagera på detta vis). Då kommer vi tillbaka till tvillingdöttrarna. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av att skaffa barn själv, är fortfarande inte Jag hade helst skaffat en till hund och tränat den till katastrofhund (man blir inkallad vid katastrofer utomlands eller i hemlandet med sin hund för att hjälpa till att leta efter människor i ruiner osv). Och jag själv är inte så flickig av mig direkt, alltid haft mycket killkompisar. Men min familj tycker annat, och eftersom jag är den som är minst intresserad av barn, så kommer jag få tvillingar. Två döttrar. Såklart. Därför måste jag helt enkelt ha flera flicknamn på lager.

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
Ehm. Ok nu va frågorna inte lika roliga längre men kärlek utan sex finns det? Alltså, ja såklart kärlek finns ju mellan familjemedlemmar och så vidare, i så fall kärlek utan sex. Familj är bäst!

3. Har du bra självförtroende?
Det vågar jag nog ändå påstå att jag har. Jag känner mig ganska så säker i mig själv och vem jag är, ibland tappar jag min identitet lite och kan bli lite ostabil med vad jag vill i livet beroende på olika situationer. Men generellt så har jag alltid haft bra självförtroende och inte låtit andra påverka mitt tankesätt, hur jag agerar och hur jag mår. Sedan finns det bättre och sämre dagar. Dagar då jag lätt får ångest och tvivlar på mig själv, eller dagar då jag är ta mig fan on the top of the world! Men det är mer styrt av känslor och händelser än just min personlighet. Känslor hörni, inte att leka med.

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
Att göra idag: jobba, plugga till ett seminarium imorgon där jag ska analysera tre olika spanska dialekter… och äta. Blir inte roooligare än så idag.

Att göra i livet: bli ekonomiskt oberoende men aldrig pensionera mig och istället ta mini-pensioner livet ut (som någon månad i Asien, 3 månader i USA, ett halvår i Sverige m.m) genom att ha inkomst rullande som ej är beroende av mitt närvarande typ investeringar och företag online, åka till Hawaii (min drömdestination i livet), lära mig rondat flickis (gymnastik rörelse).

5. Beskriv ditt drömutseende.
Oj, har nog inget drömutseende direkt. Alla olika typer av utseenden kan ju va fina för fasiken, hur ska man kunna välja ut några specifika drag??? Men, min hund har nog ändå drömutseendet för mig.

6. Någon du har kysst?
Ja ni, min pojkvän kanske? Min hund?

7. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej. Tror inte mina föräldrar heller har. Jag var sladdis och därmed den som fick ärva en del haha. OM det inte var från syskonen så var det från familjevännernas dotter. Kom ihåg när jag var typ 9-10 år och letade fram min 16 år äldre systers platå-skor som jag tyckte va as coola och snodde med mig till skolan en gång. Synd bara att jag var si sådär 19 år efter i modet bara, och mina fötter 8 storlekar för små.

8. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?
Självklart. Jag och min gudson på hans dop sommaren 2015. Stoltaste ögonblicket. Och mitt hår var on fleek med.

9. Vad väljer du, godis eller chips?
Godis, aaalla dar i veckan. Ingen chips-chey men lösgodis… Mycket lakrits, lite sött och en jävla hög med olika chokladtyper. Inte så mycket för surt. Obehaglig känsla för tungan. Jag är en bekväm person.

10. Hur uppvaktar man dig?
Vara spontan (typ drar på roadtrip eller resor utan planering osv), visa uppskattning och små handlingar som visar att man bryr sig/ tänker på en. Blir gladare för att du kommer hem med min favorit choklad när jag har mensvärk från helvetet än vad jag hade blivit om du kom hem med ett par fina skor istället typ.

11. Vilka ögonblick är dina mörkaste?
När ångest kickar in. Har ”anlag” för ångest sedan ungdomen och kan hamna i ”ångestsvackor” där jag lätt får attacker och snärjer in mig i en ond cirkel. Då kan de enklaste händelserna som inte går som planerat trigga igång en attack. En gång hände det i bilen på väg hem från affären, och jag kunde inte fortsätta köra utan var tvungen att stanna vid vägkanten för att försöka lugna ner mig och fokusera på att komma ner i puls och andas regelbundet.

12. Din absolut sämsta egenskap?
Jag har svårt att öppna upp mig, samtidigt som jag bär på mycket stolthet utan något skäl till det haha… Vilket kan starta onödiga bråk där jag, istället för att kommunicera, stänger ner helt.

13. Din bästa egenskap?
Omtänksam, visar uppskattning för dem jag håller kär och generös.

14. Kan man vara vän med sitt ex?
Kan man säkert vara. Beror nog mycket på hur den relationen avslutades. Men är olika för alla skulle jag tro.

15. Har du kysst en kompis?
Sí.

16. Hade du kunnat ha distansförhållande?
Ja. Jag har haft det till och från nu i ett år och det går vägen. Man kan om man vill, så länge det är lika från bådas håll.

17. Hur lång är du?
164 och en halv cm. Viktigt.

18. En vacker person?
Easy peasy, BEYONCÉ. Allt med den kvinnan.

19. En bok du rekommenderar?
The subtle art of not giving a Fuck- Mark Manson. Läs läs LÄS.

20. Bäst just nu?
Tanken att jag åker till Thailand, Bali och Malaysia om en månad och stannar en månad. Tröstar mig i vintern som varit den längsta på 12459 år typ.

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *