5-Punkt Fredag [lista]

Posted: 23 mars, 2018 by bellabrannborn

Sverige i sitt esse. Men nu börjar det ändå bli dags för lite vår va?

Hej mina kära! Glad FRIYAY!

Förutom att min visdomstand ger mig ett jäkla helvete och jag funderar på om jag håller på att få en infektion där (som googles ”doktorer” diagnosticerat), så har jag haft en grym start! Igår kväll åt vi på Pinchos, kul koncept & helt ok mat! Har nog sett den minsta planksteken i mitt liv. Tapas verkar ju ha blivit väldigt populärt i Sverige på senare tid och det poppar upp Tapas restauranger lite här och var tycker jag. Nu kan man väl kanske inte kalla Pinchos rätter för tapas direkt (Mini-kebabrulle haha??). Dock går det fortfarande inte att jämföra med dem i Spanien, ¡viva España y su tapitas!

Idag är det ju fredag vilket betyder- Fem-punkt Fredag! Ett koncept där jag rekommenderar saker som jag har hittat, läst, testat, upplevt under den här veckan och vill dela med mig av till Er.

Veckans 5-Punkt Fredagslista

Veckans bästa-

Det kan ni nog gissa av innehållet på mitt enda inlägg denna vecka, så klart att få överraska och fira Petras 25 årsdag! Har en känsla av att helgen kommer bli rätt storlagen med.

Hälsoprodukt jag använder mig av & rekommenderar-

MSM (metylsulfonylmetan) pulver!

Jag skojar inte, MSM räddar ditt hår och naglar. Det har både stärkt och fått mitt hår att växa som ogräs, mina naglar likaså! En produkt som faktiskt hjälper och inte enbart säljs i marknadssyfte. MSM är en naturlig källa till organiskt svavel, som förekommer framförallt i kroppens proteinrika vävnader så som brosk, senor, ligament, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Då det utgör en viktig byggsten för dessa vävnader kan näringstillskott med MSM hjälpa vid bland annat ledproblem, värk, inflammation, eksem, torr och kliande hud samt vid håravfall, försämrad hårkvalitet och sköra naglar. Ta ca 5g om dagen kontinuerligt och du kommer märka hur dina naglar växer & blir starkare! Bodystore hade något erbjudande, typ 100kr för 400g eller kanske t.o.m 500? Sjukt mycket i alla fall och grymt pris så jag köpte hem mitt därifrån. Värt att testa!

Låt jag repeatar-

DJ Khaled- Top Off feat. Jay-Z, Beyoncé & Future. Hör ni, seriöst. Och den här kommer jag få se live.

Bok jag läser-

Just nu läser jag om min absoluta favoritbok ”4 timmars levnadsvecka: konsten att leva mer och jobba mindre”- Timothy Ferriss, och som är min största inspirationskälla (läser den dock på ENG men länken går till svenska översättningen).
Lite om boken: Alltför länge har vi levt med föreställningen att vi måste jobba hela livet innan vi till sist kan njuta av en välförtjänt pension. Glöm det. Det finns ingen anledning att vänta. Oavsett om du drömmer om att slippa heltidsjobbet, att resa jorden runt i lyx, tjäna femsiffriga belopp varje månad med minimal arbetsinsats eller bara få leva mer och jobba mindre, så talar 4 timmars arbetsvecka om hur du ska göra.Med steg som är lätta att följa ger Timothy Ferriss tydliga metoder för att rensa ut allt onödigt, så att du kan fokusera på det som verkligen är viktigt: att leva ditt drömliv. LÄS DEN!

App jag rekommenderar-

Headspace! En meditations app som är super om man vill lära sig att meditera men inte riktigt vet hur/vart man ska börja. I appen kan du ställa in under vilken tid på dygnet du vill meditera, och hur länge. Sedan kommer appen ta dig igenom olika steg för meditation. Rekommenderar att du börjar med bara några få minuters meditation om du inte har gjort det innan, och bygger upp det ju mer kontinuerligt du använder appen och känner att du klarar av. Det sämsta du kan göra är att jag typ 10-15 minuter från början (vilket jag gjorde, och slutade efter en vecka…) då risken finns att du snabbt tröttnar och känner att du inte alls kan slappna av så som du borde. Börja med kanske 2-5 minuter tills du känner att du har kommit in i det. Gick mycket bättre för mig att göra det dagligen när jag trappade ner tiden markant.
Stäng in dig på en lugn plats med noll störningsmoment runt omkring, sätt mobilen på flygläge och stäng av övrig elektronik runt omkring. Tänd några ljus eller ha ett svagt lyse på och fokusera. Du kan även ställa in så att du får påminnelse varje dag vid en viss tid om att göra din meditation. Finns på app store & play store(android).

Det var veckans 5 punkter. Hoppas att någon fångade lite intresse eller att du kanske fann något nytt!


Helgens planer- rödvin och chark kväll, eller tacos. Vi har inte riktigt bestämt oss men det blir i alla fall en lugn kväll i Petras och hennes pojkväns stuga utanför Nyköping. Imorgon förmiddag åker vi till Stockholm och stannar tills på söndag. Vill såååå gärna se Black Panther så ska försöka få med Petra på bio söndagskväll. Mest för att Kodjo tjatar om denna i Morgonpasset i P3 och soundtracksen är ena riktiga håll-käften dängor!

Ha en fantastisk helg! Kram på Er!

Xx

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *