5-Punkt Fredag [lista]

Posted: 6 april, 2018 by bellabrannborn

Det är fredag och dags för veckans Fredagslista! Jag tipsar om fem olika saker som jag har kommit över under veckan och kan vara allt mellan himmel och jord. Ett gott vin, en bra artikel, bok jag läser och bara måste rekommendera, veckans bästa, låt, mat, nyupptäckt instagram account, you name it.

Veckans 5-Punkt Fredagslista

Veckans bästa-

Gårdagen med min gudson. Svägerskan skulle på babymassage med lillebror så jag fick några timmars kvalitetstid med min brorson. Vi hann leka mekaniker och laga en traktor med släp, maraton och hinderbana, Doktor, brandmän- släcka bränder och riva rökskadade väggar, fika, leka med bilar och titta lite på tv då jag tror att jag lyckades trötta ut honom något, vilket är ett jobb i sig med en duracell-kanin!

En mysko matmix som funkar ihop-

Två olika rätter. 1. Omelett med pizzakrydda och soltorkade tomater! Åt det idag på morgonen, med lite hårt lagrad ost. Började äta soltorkade tomater förra året typ. Innan dess tyckte jag att det lät osmakligt. Torkade tomater? Typ som torkad persika fast svag tomatsmak? Naaae gick inte hem. Men så är det ju inte riktigt. Dem ligger i olja och smakar fantastiskt. Jag skulle nog kunna tillsätta dem i det mesta, men favoritmixen är omelett med soltorkade tomater, rökt skinka, getost och lite bladspenat.

2. Sötpotatisklyftor i ugn med stekt ägg! Inte genomstekt utan med rinnande gula. Testa sedan att doppa klyftor med chilipulver och flingsalt. Otrolig smak-kombination. Låter äckligt, men är gott. Testa!

Tips jag använder mig av för att må bättre-

Sjung! Om allt! Alltid! I veckan hade jag en riktigt kass dag rent ut sagt. Inget gick som det skulle, jag var stressad, ångestfylld över allt och inget, hade mycket på gång som jag inte visste hur jag skulle prioritera och en bråkig mage. Så jag började sjunga, vid varje tillfälle jag hade. Jag sjöng när jag kokade kaffe på morgonen, om att jag kokade kaffe. Jag sjöng när jag skulle sätta på en plastpåse på hundens ben (på grund av bandage som ej får bli blött och kasst väder), om plastpåsen. Jag sjöng högt till låtarna på radion påväg in till gymmet. Jag gjorde en egen sång om hur stressad jag var och om min ångest över att jag, tredje dagen i rad, slängt i mig en massa godis som jag egentligen inte var sugen på men enbart på grund av att det fanns hemma och alltså nära till hands vilket resulterade i att jag gjorde en sång om hur dålig min mage fortsatte att vara och svag karaktär jag hade. Hur kass min dag var och hur dåliga mina låtar blev (jag freestylade alltså för det mesta fram låtar om de ögonblicken jag var i/det jag gjorde) så gjorde det ändå min dag lite lättare att ta an, lite gladare. Nästa gång ni har en kass dag- testa och se om det hjälper!

Online shopping jag fönstershoppar-

Zara.com, varför får Zara in så fina kläder nu för tiden? När jag flyttade till Spanien 2013, älskade jag Zara. Var besatt av deras kläder. Mango också, då jag jobbade på ett kontor på en fastighetsförmedling och bar mycket casual clothing som midi klänningar och kjolar, kavaj, låga klackar. Men efter ett tag hittade jag ingenting på Zara längre, tyckte att deras kläder blev tråkiga, stillösa och i dålig kvalité för till höga priser. Så jag slutade köpa kläder därifrån och istället upptäckte Stradivarius och Bershka. Men nu det senaste året så tycker jag verkligen att dem har steppat upp sin design igen och jag online-fönstershoppar som aldrig förr! Tycker inte om att gå i affärer och köer gör mig lätt nervös. Så jag shoppar helst online, och vad jag menar med fönstershoppar är att jag för tillfället har 69 plagg, skor och accessoarer i min ”buy later” och ett plagg i min kundvagn. Det är äkta fönster-onlineshopping det. Här har ni några av mina favoriter från Zara online:

Skulle något av plaggen falla er i smaken, så har ni länkar till plaggen här: 1. Omlott topp & kjol. 2. Sandaler. 3.Lång kjol med volanger. 4. Jumpsuit. 5. Co-ord kavaj & byxa. 6. Blus

Quote jag funderar över-

You have power over your mind —​ not outside events. Realize this, and you will find strength.”   Marcus Aurelius


Helgens planer- om en stund ska jag bege mig till gymmet. Idag börjar återhämtningsveckan vilket är som en lugn vårpromenad i parken med fågelkvitter och sol jämfört med de tre veckorna innan. Vi älskar återhämtningsveckor. Ikväll tänkte jag tvinga min syster med familj att göra tacos och bjuda över mig själv. Imorgon är det jobbdag på bror och svägerskas hus. Jag har lovat att försöka mig på en Snickerstårta från MyKitchenStories. Den låter himmelsk och min bror beställde denna lite diskret genom att skicka receptet till mig för några dagar sedan. Annars har jag inga större planer än att fortsätta studera kursen för pre- & postnatal coaching (träning för gravida & postgravida kvinnor).

Dags att ta ut jycken i blåsvädret. Kram på er och Happy Friyay!

Xx

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *