5-Punkt Fredag [lista]

Posted: 27 april, 2018 by bellabrannborn

[PS. Man kan nu gilla inläggen. Om ni läser eller ser något som ni tycker om, klicka på inläggets titel, skrolla ner till slutet och klicka på ”LOVE” till vänster. Jag uppskattar otroligt mycket all feedback jag kan få, för att få en inblick i vad ni faktiskt gillar att läsa om. Likes är anonyma, jag kan inte se vem som gillar. Tack fina ni för att ni vill hänga med mig!]

 

Det är fredag och dags för veckans Fredagslista! Jag tipsar om fem olika saker som jag har kommit över under veckan och kan vara allt mellan himmel och jord. Ett gott vin, en bra artikel, bok jag läser och bara måste rekommendera, veckans bästa, låt, mat, quote, nyupptäckt instagram account, you name it.

Veckans 5-Punkt Fredagslista

Veckans bästa-

Att mina examensarbeten i Spanska börjar lida mot sitt slut. Jag har fortfarande två arbeten kvar att göra som ska vara klart nästa vecka. Men så skönt att veta att allt är klart och jag kan lämna det bakom mig när vi åker till Asien nästa lördag.

Dokumentär jag rekommenderar-

”Most Evil”, jag nämnde denna i mitt inlägg från i tisdags, och såhär beskrivs dokumentären- ”Serien följer Columbia Universitys Michael Stone när han söker efter ondans rötter genom att utforska handlingar som begåtts av ökända kriminella och vanliga människor som han sedan rankar på sin så kallade ”ondskans skala”.

Det finns tre säsonger ute, än så länge har jag bara sett första säsongen. I varje avsnitt går man igenom en viss kategori av psykopater så som- stenkalla mördare (som inte tvekar för ett ögonkast), rovdjur (för dem är mord naturligt), fantasi mördare (dem fantiserar om vartenda aspekt av deras brott, ofta satanistiska ritualer och tortyr), manipulatorer (vi har nog alla någongång stött på en manipulativ människa, dem i serien tar det till nästa nivå och ovan) med mera. Är ni intresserade av psykologi, ta en titt! Dokumentären har fått 8,4 av 10 i betyg.

Quote jag funderar över-

When you change the way you look at things, the things you look at change. – Wayne Dyer 

Vi har redan överlevt 100% av våra värsta dagar. Tänk på det. Och ta hand om er, och varandra. Prata. Prata om hur ni mår, hur ni känner, vad som oroa er. Vad som gör er glad, ledsen, arg, besviken.

Inköp jag är nöjd över-

Mina chunky sole sneakers from Zara! Jag köpte dem dock för ett bra tag sedan, men inte kunnat använda på grund av dåligt väder förrän nu. Om man vill ha ett bar klumpiga sneakers men inte betala flera tusen, så är dessa perfekta! Dem verkar tyvärr vara utsålda dock.

Veckans bästa kaffeställe-

Dezentral i Nueva Andalucia! Var där igår med en vän. De har, förutom en väl alternerad kaffemeny och fantastiskt kaffe (där du kan välja alla sorter med vegansk mjölk om du vill), även frukost, fräscha lunchmenyer som variera varje dag och hembakat fika. Dem ligger åt det hälsosamma hållet och har mycket veganskt, vegetariskt, juicer, smoothies och hälso-shots. Man kan sitta både inne och ute. Öppet 9-18 måndag-lördag, på lördag serverar dem även våfflor som är himmelska!

Bilder lånade från google & deras hemsida


Helgens planer- jobb och träning idag. Möjligtvis en promenad på strandpromenaden då det ska bli sol och över 20 grader. Imorgon flyger vi till Madrid för bröllop och flyger tillbaka söndagmorgon, så på söndag lär det nog inte bli många knop från vår sida inte…

Kram på er!

Xx

 

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *