5-Punkt Fredag [lista]

Posted: 23 juni, 2018 by bellabrannborn

Det är fredag och dags för veckans Fredagslista! Jag tipsar om fem olika saker som jag har kommit över under veckan och kan vara allt mellan himmel och jord. Ett gott vin, en bra artikel, bok jag läser och bara måste rekommendera, veckans bästa, låt, mat, quote, nyupptäckt instagram account, you name it.

Veckans 5-Punkt Fredagslista

Veckans bästa-

Att jag snart kommer möta upp mina kära vänner i Köpenhamn för en helg där (sitter just nu på flyget från Málaga). Har längtat efter att få en helg tillsammans med mina personer! Så det blir en lite annorlunda Midsommar iår. För imorgon kväll ska vi Ä N T L I G E N få se Beyoncé & Jay-Z live på deras världsturné OTR 2!!!!! Har tjatat till sambo om en uppföljare av deras första världsturné tillsammans sedan Bey släppte Lemonade, och året därefter släpptes 4:44 av Jay-Z. Nu händer det!

Vin-rekommendation-

Jag föredrar vitt vin på sommaren, speciellt om man ska ta ett glas här och där, och inte bara till middag. Är inte så mycket för söta vita viner då det lätt kan bli för blaskigt i min smak. Ett fantastiskt gott vitt vin från Norra Spanien heter Rueda och är gjort på den lokala Verdejo druvan och ibland Sauvignon Blanc. Ett krispigt och torrt vin som är bra nerkylt och funkar att avnjutas när som, till rätter eller på egen hand (kan man säga så om ett vin?).

Pod-cast avsnitt som gett mig rysningar

P3 Dokumentär- Södertäljeflickan. Lyssnat två gånger och blir lika tagen varje gång. Lyssna!

Användbar app vid resor

Skyscanner. Är en frekvent användare av deras app samt deras hemsida, då det har blivit en hel del flygresor under senaste två åren. Jämför priser från alla flygbolag och du kan välja att söka för en specifik dag, eller priserna under en månad, vilket jag alltid gör då jag är flexibel med dagar och tider. Genom Skyscanner hittade jag till exempel flyg till San Fransisco från Spanien i Oktober för 1500kr, löjligt.

Random maträtt som ändå funkade-

Min sambo åkte till Madrid i Onsdags så igår var jag hemma själv. Hade 100 saker att göra och det blev därför enbart lunch och middag. Ville ha något snabbt, hade lite kall grillad kyckling i kylen så jag sautérade rå broccoli tillsammans med quinoa, hällde i lite tomatsås och mixade ihop med kycklingen och lite kryddor. Tog mig 5 minuter och blev faktiskt en god blandning! Ser inte mycket ut för världen men, var ju inte så att jag hade kungligt besök direkt.


Helgens planer- ja ni vet ju mer eller mindre om helgens planer om ni har läst igenom inlägget och fortfarande hänger med. Köpenhamn idag, vi möts upp vid Centralen då en kom med flyg från Stockholm för någon timme sedan, en med tåg från Göteborg, en från Småland och så jag från Spanien. Vi har hyrt en lägenhet någonstans vid havet så dit för att lämna all packning och sen startar vi dagen med en brunch och lite bubbel! Fortsätter fira skulle jag tro under dagen och ut på middag ikväll. Blir ingen vild och galen Midsommarafton, imorgon kommer vi köa hela dagen skulle jag tro. Åker hem på Söndagsförmiddagen och då startar 4 veckors mer eller mindre semester i Småland! Kommer fortfarande jobba hela sommaren, men vårat jobb drivs en del efter säsong och nu är vi inne på den lugnaste perioden. Mer tid för mig att fortsätta studierna till certifierad coach för träning prenatal och postpartum/tiden efter förlossning.

Dags att köpa tågbiljett, hörs efter helgen! Kram på er!

Xx

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *