5-Punkt Fredag [lista]

Posted: 6 juli, 2018 by bellabrannborn

Hej och Hå fredag!

Dags för veckans fredagslista! Jag tipsar om fem olika saker som jag har kommit över under veckan och kan vara allt mellan himmel och jord. Ett gott vin, en bra artikel, bok jag läser och bara måste rekommendera, veckans bästa, låt, mat, quote, nyupptäckt instagram account, you name it.

5-Punkt Fredag lista

Veckans bästa-

Har svårt att välja det bästa. Även om min vecka inte har varit något utöver det vanliga, så har de små enkla ögonblicken förgyllt min vardag. Förutom att Sverige äntligen bjuder på svenskt sommarväder och därmed i sitt esse, måste jag nog påstå att veckans bästa var… Sveriges suveräna match i tisdags! Som gjorde att vi imorgon får sitta nervösa hemma i stugorna med varsin öl, Sverige-chips och bita på naglarna till Kvartsfinal! Allt kan hända i detta VM och Gunde Svan’s berömda uttryck har aldrig passat bättre- ”Ingenting är omöjligt”!

Isabelle C. Brännborn
Har överlag svårt för mönstrade plagg. Tycker att det är en skör linje mellan snyggt och tantigt. Hittade en långklänning på Zaras vinterrea som jag slog till på- 9€, helsvart med glest blommönster. Vågat tyckte jag, ”ska du verkligen ha på dig en morgonrock” tyckte sambon.
Veckans Välmående-

Så. Jävla. Bra. Om det beror på vädret, att företaget går bra trots lågsäsong, eller resa till Italien bokad vet jag inte, men så här väl till mods har jag inte känt mig på länge. Självsäker och avslappnad. Stressar inte upp mig i onödan och jämför inte mig själv och min vardag med andra(s). Fokuserar på de måsten som är viktiga för stunden, och lämnar dem sedan bakom mig. Träffar de människorna jag vill och som jag vet är genuint intresserade, har inga som helst problem med att vara själv och stanna hemma om dagarna och planerar upp min vardag utefter mina egna behov. Jag vet att jag inte har kommit i något speciellt ”State of mind” utan mitt välmående kommer att förändras, speciellt när veckan i månaden börjar närma sig.

På tal om PMS, någon annan som blir helt annorlunda vid eller under mensen? Jag blir inte känslofylld, utan istället känslolös. Under den perioden kan jag bete mig som ett jävla svin rent ut sagt, tappa all exalterad känslostämning och bli kall. I vissa lägen har jag kunnat få för mig att jag mår bättre själv och att mitt förhållande lika väl kan avslutas för vi fungerar ändå inte ihop, även fast det inte alls är så jag känner. Vet några vänner som kommer i samma sinnestillstånd vid PMS, som till och med har känt likadant om sina barn. Att dem inte orkar bry sig om dem, att allt känns så menings-/värdelöst ändå och så vidare. Jag stör mig på precis allt och vill helst inte ha någon i min närhet. Jag får en helt annorlunda personlighet, det är inte förrän på senare år som jag själv har börjat reflektera över detta och min sambo har nu lärt sig. Då jag har en oregelbunden cykel så är det svårt att ha koll på varningstecken om att PMS är påväg, brukar sambo ta ner mig på jorden genom att påminna mig när jag börjar bli ett as rent ut sagt. Kanske ett ämne att skriva om framöver?

Pod-cast jag lyssnar på

Hillman Podden! Fann denna av en slump igår, då jag satt och googlade artiklar om SEO (Sökmotoroptimering). Greger Hillman som äger podden och som även har en hemsida – www.gregerhillman.se – lär ut digital marknadsföring för att hjälpa entreprenörer och drivna företagare att börja jobba online eller som vill utveckla sitt företagande online. Greger pratar bland annat om strategier inom Sökmotoroptimering (SEO), Sociala medier, E-postmarknadsföring, digital annonsering på Google och Facebook m.m. En väldigt relevant podd för mig och jag är glad att jag har hittat en som verkar veta vad han pratar om, och dessutom på svenska! Som tidigare nämnt är Tim Ferriss och hans bok ”The 4-hour work week” en stor inspirationskälla till hur vi gick till väga för att startar ett webbföretag. Greger verkar vara inne på samma spår och ger konkreta tips till hur man optimerar sin marknadsföring online. Ser fram emot många lärorika promenader fram över!

Användbar app i vardagen

Mobilens egna hälsoapp! Samsung har en grym hälsoapp. Den räknar steg, du kan följa ditt dagliga vattenintag, registrera sömn, mäta puls och så vidare. Jag försöker att alltid gå minst 10,000 steg om dagen. Bara att promenera mer vardagligen kan göra mycket för din hälsa och allmänna välmående. 10,000 steg i en god takt (inte hetsgå men med fart) bränner cirka 320 kalorier. Det låter inte så mycket, men om man räknar ut veckovis så blir det 2240 kalorier i veckan och det mina vänner, kan göra skillnad! Alla våra klienter får ett dagligt stegmål som ligger på minst 10,000 steg om dagen, och många kommer på sig själva med att hitta tid dem ej trodde fanns till att ta en promenad. Det behöver inte vara en timmes promenad, utan man kan dela upp det i 15 minuters rundor. Skippa jobbfikan och promenera, ta en kvart av din lunchrast innan du äter. Istället för att fastna framför tvn eller lägga en halvtimme på sociala medier- dra med pojk-/flickvännen/ vännen/familjemedlem/hunden/katten och spatsera en runda!

Quote jag funderar över-

“Top 15 Things Money Can’t Buy
Time. Happiness. Inner Peace. Integrity. Love. Character. Manners. Health. Respect. Morals. Trust. Patience. Class. Common sense. Dignity.”
Roy T. Bennett,


Helgens planer- inga alls. Såklart ska jag – som resten av Sverige – sitta bänkad och äta chips som jag tycker är äckligt men som hör till framför matchen imorgon. Men vart och med vem/vilka är ännu inte riktigt bestämt. Möjligtvis att jag åker över till Öland redan på söndag.

Kram på er!

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *