5-Punkt Fredag [lista]

Posted: 16 mars, 2018 by bellabrannborn

God förmiddag på er!

Hoppas att Er fredag har startat bra, om den mot förmodan inte har gjort det så har ni maaassor med tid att ändra på detta! Kom ihåg, det är vi själva som väljer hur vi ska reagera och agera vid varje scenario som inträffar oss. Vi kan välja att bli förbannade, skylla på världen och måla upp oss själva som offer, eller helt enkelt ta fullt ansvar även om vi inte tycker att vad som hänt oss var vårat ”fel” eller ansvar, och istället försöka bry oss så lite som möjligt och gå vidare. Ingen mår bättre av att hålla en massa onödig ilska och irritation inom sig.

Jag har iallafall börjat min dag helt ok! Vaknade innan alarmet runt tio i 6. Tog ut hunden i -7*c, med tanke på att det just nu snöar rätt så bra så verkar vintern inte vara över ännu. Det gör mig dock inte så mycket, snön gör mig go & gla’ (är trots allt Januari barn)!

Jag tänkte börja med ett koncept som jag helt enkelt har snott rakt av från en av mina absoluta favorit-bloggare/podcastare/författare/egenföretagare etc. Ja han är lite av allt och så jäkla imponerande och intressant som person! Snubben jag pratar om heter Timothy Ferriss och har skrivit bland annat böckerna ”The 4 hour work week”, ”Tools of Titans” och har en otroligt framgångsrik podcast ”The Tim Ferriss Show”(länk) som är #1 business podcast på iTunes och den första affärs-/intervju-podcasten att passera 100,000,000 nedladdningar. Så ja, rätt så framgångsrik och populär.

I varje avsnitt intervjuar Tim världsklassiga utövare och framgångsrika från helt olika områden (investering, sport, företagande, konst osv), några gäster inkluderar bland annat Arnold Schwarzenegger, Tony Robbins, Vince Vaughn och hundratals fler. Hans intervjuer är väldigt personliga och avslappnande, med fokus på frågor för att få fram taktiker, verktyg och rutiner som vi lyssnare kan använda oss av och motivera oss. En av hans favorit frågor är ”hur ser din morgonrutin ut”, där det verkar finnas ett liknande mönster mellan framgångsrika människor. Detta inkluderar (förutom morgonrutiner) även favorit böcker, träningsvanor, knep för tidsplanering och myyycket mer. Hans bok ”The 4 Hour Work Week” Är en av mina absoluta favorit böcker, den som givit mig mest och en stor drivkraft till att vi startade eget och hur vi byggde upp företaget. Den finns även i svensk översättning och jag rekommenderar ALLA att läsa den, vare sig du är anställd eller egenföretagare men vill ha mer fritid och frihet inom ditt jobb och liv.

Vad är då ”5-punkt Fredag”? Jo, varje fredag sänder Tim Ferriss ut ett exklusivt mail till alla mail prenumeranter med en 5 punktlig lista. Denna lista innehåller de 5 mest intressanta eller häftigaste sakerna han har hittat eller upplevt under veckan. Och jag tänkte att varför inte göra samma sak? Min lista kommer se olika ut vecka för vecka och kommer alltså inte alltid handla om en och samma lista utan allt från veckans bästa köp till artiklar, mat, tips och tricks, upplevelser av olika sorter med mera. Men tanken är att dela med er lite av vad jag tycker är kul, härligt, givande, häftigt, intressant och så vidare.

Här kommer min första 5-Punkt Fredagslista!

Veckans bästa-

Helt klart, utan tvekan, att vi lyckades få biljetter till OTR ll, alltså Beyoncé och Jay-Z’s world tour som kickar igång i Juni. Jag har ju redan lagt upp två inlägg om detta, så ska inte gå in mer på det här. Veckans bästa. Kanske ett av årets bästa.

Bok jag läser-

”Kackerlackorna”- Jo Nesbø, en thriller serie på 11 böcker från en norsk författare om en något stökig, alkoholiserad och allmänt förstörd kriminalinspektör från Norge som löser brutala mord. Gillar ni Kepler böckerna, så kommer ni nog att tycka om dessa med! Jag älskar thriller/kriminalare med tunga brott och mord, och är allmänt intresserad av kriminologi (haft en dröm att utbilda mig inom detta…) och psykologi. I höstas släpptes en film, ”Snömannen”, byggd på en av Jo Nesbos böcker som jag bjöd med min systerdotter för att se den på bio. Tyvärr var inte filmen alls bra, det mest imponerande var scenerna och landskapen i filmen då det filmades någonstans i Norge, norrut skulle jag tro. Men själva handlingen kände jag ändå hade något (brutala mord..he he) så jag köpte hem första boken i serien och fastnade! Nu betar jag av bok número dos.
Igår blev jag klar med första enheten i kursen jag tar för att bli certifierad coach inom för gravida och postgravida, det är en bok på cirka 470 sidor som går in på allt inom pre- & postnatal hälsa. Ska nu börja på enhet 2 som handlar om kvinnlig anatomi och fysiologi. Spännande!

 Mat jag har fått dille för-

Lax, åh du fina, rosa smakfulla lax. Har ätit lax 3 gånger denna veckan, helst ugnsstekt med ett täcke av pesto och lite parmesanost. Till det bönpasta och broccoli eller spenat. Ja, en väldigt grön måltid men jag har verkligen fastnat. Trappat ner lite på mitt kaffe drickande och håller mig för det mesta till två koppar om dagen, försöker lära mig att tycka om te. Några koppar Lipton pyramid i smaken ”Vanilla Caramel” eller ”Peach Mango” och så några bitar mörk choklad till det. Testade Lohilo’s glass för första gången i Måndags, haft blandade känslor över det här med ”protein glass” då jag testade NJIE’s i somras och förutom att konsistensen var hemsk, så smakade det som fryst isigt proteinpulver… Men Lohilo överträffade mig verkligen! Konsistensen är 4/5 och smaken likaså! Nu har jag enbart testat ”Chocolate Caramel” då jag läste att det ska vara den bästa i smak och konsistens (ja, jag googlar på bästa smaker om det mesta innan jag köper…Rådighet är den ultimata resursen- översatt från Tony Robbins quote ”Resourcefulness is the ultimate resource) men jag är glatt överraskad och kommer forsätta att köra på denna när suget kickar in!

Låt jag repeatar-

Kendrick Lamar, SZA- All the stars.

Kendrick… Alla hans musikvideos är feeeta och hans texter likaså. Ta er tid att lyssna på dem.

Inköp jag är nöjd med-

Ny Macbook pro (space grey). Retina skärmen gör mitt liv enklare och lyckligare. Äntligen ser jag färger på skärmen igen!! Min Toshiba laptop hade på tok för hög saturation och ingen kontrast så jag kunde inte redigera bilder och allting var för ljust. Sedan en tid tillbaka har den börjat bli väldigt seg, alltid överhettad och låter otroligt högt så denna investering var på tiden.

Det var mina 5 punkter denna vecka!

Mina helgsplaner då? Ikväll kommer min kära barndomsvän Sanna hit på middag, så jag tänkte slå till med plankstek! Imorgon kväll ska jag på middag hos några gamla klasskompisar och på Söndag är vi bortbjudna på kalas till Gudsonen som fyllt 3 år?!

Önskar Er alla en riktigt fin fredag, ta hand om varandra!

Kram på Er!

Xx

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *