7 random saker som gjort mig Glad (v.12)

Posted: 26 mars, 2018 by bellabrannborn

Om man ska vara politiskt korrekt så skulle väl det här inlägget lagts upp igår, men att prioritera ett inlägg framför tid med en vän som bor 300 mil bort? Naaae så rullar jag inte. Bättre sent än aldrig; här kommer min lista med små saker som har gjort mig glad i vardagen.

7 random saker som har gjort mig glad den här veckan!

  • Personal på Pressbyrån vid stationen i Växjö som lånade ut lite handkräm till en desperat tjej med hud som vant sig för mycket vid värme. Frågade om dem hade handkräm att köpa då jag får problem med huden så fort jag kommer till Sverige. Min hud har alltid varit ganska känslig mot kyla, men det har blivit 20x värre sedan jag flyttade till ett ställe med 320 soldagar om året… Mina knogar spricker, jag får röda utslag på händerna och dem svullnar upp. Vid läppvecken får jag alltid självsprickor och överdrivet torr hy allmänt. Jag hade dessvärre ingen större tur men tjejen i kassan lånade ut sin handkräm med glädje och jag tackade så mycket ett antal gånger innan jag behövde bege mig vidare. Säger då det, service-mindade och genuint snälla människor gentemot kända såväl som okända gör vardagen gladare!
  • Min Person. Petra. Hon är bäst. Jag är lyckligt lottad att vi randomly bokade samma utbildning vid samma tillfälle, samma år. Alla borde ha sin egen Pedro (hennes spanska nickname).
  • Petras pappas lasagne. Glömt bort hur gott Lasagne faktiskt är. Vi åt det på Petras födelsedag som hennes pappa hade stått och tillagat i två timmar, och det märktes. Fy saaaatiken så god den var! Utan att överdriva den godaste jag ätit och det var då det slog mig att Lasagne är ju ändå min favoriträtt. Han har tydligen lite hemliga nyckelingredienser som gör den så speciellt men det tänker jag då inte avslöja här!
  • Fri uppgradering. Vad det än är, liten som stor, så blir man ju gladare om inte annat. Jag är inte riktigt säker på vad vår uppgradering var mer än ett större rum och säng, då Petra skötte bokningen. Men gladare blev vi och rummet var ju en fröjd för ögat!

  • Gratis Prova På-veckor på gym. Hej snål och stolt smålänning! Nä men ett dagspass kan jag betala, det dryga blir om man vill träna 2-4 dagar när man är iväg och priset slutar dyrare än ett månadskort… Så jag utnyttjade Nordic Wellness Prova på-veckokort i Nyköping och det gick ju suveränt!
  • Promenader i vårsol. Torsdagen började rätt trött och tråkig, det var mörkt och molnigt men började skifta framåt förmiddagen och redan vid 10 tiden var det blå himmel och skinande sol! Vi passade på och tog en lång promenad genom Nyköping och Petra pekade ut alla ställen man bör veta om, vi tog en titt på hamnen och hon berättade minnen på platser vi passerade. Idag på morgonen drog jag en rullväska i snöväder…
  • Fri uppgradering. Vad det än är, liten som stor, så blir man ju gladare om inte annat. Jag är inte riktigt säker på vad vår uppgradering var mer än ett större rum och säng, då Petra skötte bokningen. Men gladare blev vi och rummet var ju en fröjd för ögat!
  • Salt-lakritsglass. Åh du himmel, äntligen har vi funnit en lakritsglass med fyllig och tydlig smak av saltlakrits! Oftast lyckas dem inte få till det riktigt med det salta med den här hörni! Mjuk och krämig, inte för mycket, inte för lite- lagom med lakritssmak och gifte sig otroligt bra med kolasås till! Något som gjorde oss förbannat glada igårkväll! Det är Fazers salmiakki glass i förpackning. Älskar ni lakrits, KÖP!

Detta var små ögonblick och gester i min vardag förra veckan som gjorde mig glad och varm. Jag rekommenderar att Ni gör detta med! Att ni tar en kväll i slutet av veckan där ni reflekterar över veckan som varit och pekar ut små ögonblick som ni har uppskattat, eller kanske inte riktigt uppskattat men när ni tänker på det så uppskattar ni det! Jag använder mig av anteckningar på mobilen och när något händer skriver jag ner det, som jag sedan går igenom i slutet av veckan. Det får mig att uppskatta och gädja åt de små sakerna i livet mer.

Kram på Er!

Xx

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *