7 Random saker som har gjort mig Glad (v.15)

Posted: 15 april, 2018 by bellabrannborn

Det är söndag, jag har precis med nöd och näppe tagit mig igenom en timme av en två timmars spansk film så kallad ”Hable con Ella” (talk to her på engelska), med uppgift att analysera språket, fonetiken och intonationen. Kan ta mig *** vara det tråkigaste jag har gjort hittills, speciellt när filmen i sig är ungefär lika rolig som att sitta och titta på när färg torkas. Rätt mysko handling med. Att analysera olika spanska dialekter ligger då inte på min lista över saker som har gjort mig glad denna vecka…

Men inte ska vi hänga läpp för de inte, för det finns andra småsaker under veckan som gått som har gjort mig glad, vilket jag tänkte dela med mig av nu!

7 random saker som har gjort mig glad den här veckan!

  • Att vara tillbaka i Spanien- det kanske inte är så random, eftersom jag har min sambo här och jag har bott i detta land i snart fem år vilket nu ger mig hemkänsla varje gång jag kommer hit och hör det spanska språket igen. Samma sak när jag är i Sverige och hör spanska, känner mig som en av dem fastän jag är lååångt ifrån en äkta Latina. Men låtsas kan man väl?
  • Aperitivos- egentligen all spansk mat (förutom friterad fisk, no me gusta) men just aperitivos ligger mig lite extra varmt om hjärtat, som jag har förklarat i detta inlägget(länk) vad det är. Jag gillar idéen att gå ut på en bar lite innan lunchdags, sitta i solen, slödricka och beställa några tapas efter hand när man känner för det och delar på.

  • Svensk vårsol- det är väl ingen nyhet, tror hela Sverige hade hybris under hela söndagen och måndagen. Var det någon som inte grillade??
  • Coachellas livestream på Youtube- taaaaack Coachella och Youtube för att ni livestreamade Beyoncé idag på morgonen så kunde sippa på kaffet vid 08:05 till ”IN FORMATION” och två timmar med Bey-uppträdanden (obviously drack jag inte kaffe i två timmar…), varav en låt tillsammans med Jay-Z OCH ÅTERFÖRENING MED DESTINY’S CHILD. Nu tror jag ju inte att det betydde att dem kommer återförenas, men att få se dem göra ett medley var en fröjd för…öronen?
  • Grillat- på årets första vårdag. Behöver jag säga mer?

  • Sj Snabbtåg- jag vet, vem hyllar SJ överhuvudtaget? Men hear me out: jag flyger för det mesta från Köpenhamn och tar oftast Öresundståget. Men har nu upptäckt att om man är lite jävlig och snål, så kan man söka efter tåg från Alvesta, då det går ett flertal SJ snabbtåg från Alvesta till Köpenhamn för bättre pris, och dem har dessutom oftast sista minuten-biljetter tillgängliga. Istället för att betala 320kr från Växjö, betalade jag 166kr från Alvesta, småländsk win! Tågen har dessutom bistro och deras wifi fungerar bra.
  • Glassfest- glass är min svagpunkt. Skulle något hända i framtiden som gör att vi enbart får välja en sak att äta livet ut och som ändå ger all olika näringsvärden vi behöver, så hade det varit glass. I måndags hade jag, min mamma och systerdotter glassfest i solen med tre olika sorter samt ett bra urval av såser och toppings. 0 skuldkänslor eller ångest efteråt. Glass hörni, livet.

 

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *