7 random saker som har gjort mig Glad (v.16)

Posted: 22 april, 2018 by bellabrannborn

[PS. Man kan nu gilla inläggen. Om ni läser eller ser något som ni tycker om, klicka på inläggets titel, skrolla ner till slutet och klicka på ”LOVE” till vänster. Jag uppskattar otroligt mycket all feedback jag kan få, för att få en inblick i vad ni faktiskt gillar att läsa om. Tack fina ni för att ni vill hänga med mig!]

Hej du härliga söndag! Vädret i helgen har väl inte varit som i Sverige direkt, och har därför varken bjudit på strandhäng eller bergstrekking. Jag gör ett weekend-recap inlägg imorgon men kortfattat så visade jag min bror vart jag och sambon hade lägenhet innan vi startade eget och började resa, och på kvällen bjöd han ut oss på middag på ett italienskt ställe. Höjdpunkten får jag nog ändå påstå var att dra på lite mascara och klä upp sig med annat än träningstights och någon sliten men bekväm tröja. Det är så jag ser ut 95% av min tid för närvarande. Angående saker som har gjort mig glad den här veckan, det har varit lite knepigare då dagarna för det mesta bestått av att sitta inne och jobba eller studera. För er som är nya här, kan ni läsa i dessa två inlägg vad ”7 random saker som har gjort mig glad” inläggen handlar om och varför jag gör det:

Affirmation-Tisdag

7 random saker som har gjort Mig Glad (v.11)

7 random saker som har gjort mig glad den här veckan!

  • Att vara tillbaka i Marbella- här är mitt hem. Här känner jag mig som mest till ro. Här vet jag mig omkring. Mitt Marbella.
  • Croissanter- förstår inte varför jag har slutat äta detta fantastiska underverk till bakverk? Förmodligen när jag trodde att kolhydrater var fienden och rädd för gluten. Jag är fortfarande väldigt känslig för gluten, men har släppt väldigt mycket på tyglarna gällande detta mot innan. Och så tycker jag att croissanter gjorda i Sverige är kassa rent ut sagt. Croissanter gjorda här däremot hörni, mm-mm-mmmm. Då kan jag bara drömma om hur de smakar i Frankrike??? Återstår att se, dags att boka resa dit känner jag. Mamma älskar spanska croissanter och köper alltid nybakade när hon kommer hit, så det har ju helt klart blivit en och annan till frukost eller eftermiddagskaffet.

  • Direktbuss från Málaga flygplats till Marbella station- jag ogillar starkt att åka buss. Kollektivtrafik generellt är något som gör mig stressad utan att egentligen vara stressad. Kan inte riktigt sätta fingret på varför, men om jag skulle analysera mig själv, så skulle jag nog komma fram till slutsatsen att jag inte har kontroll. Jag har inte kontroll över vilka som åker med, vilka som sätter sig jämte mig, tidtabeller, om vi kommer komma i tid eller bli försenade, om det händer något. Och känslan av kontroll är något vi alla strävar efter. Men, tillbaka till the subject, det går direktbussar från Málaga flygplats till Marbella station som tar cirka 35 minuter och utan stopp, flera gånger om dagen och är otroligt smidigt om man inte vill spendera 1000kr på taxi. Bussarna kostar mellan 6-9 euro. Win!
  • Taxi priserna i Spanien- Så, nu har jag precis hyllat kollektivtrafik i Spanien och så handlar nästa punkt om taxi??? Men när jag kom fram till stationen i Marbella så hade jag valen att antingen ta stadsbussen till lägenheten, eller taxi. Och stadsbussen är lite annorlunda gentemot flygplatsbussen. En resa som tar tio minuter med bil, tar ungefär en timme och en kvart, i en halvsjaskig skakig buss med plastsäten. Jag må låta bortskämd men fixar det bara inte (tänk också på att jag hade sovit i tre timmar, spenderat en och en halv timme på flygplatsen i Madrid samt en timme i ett fullsatt flygplan och fastande). Slängde in min väska i taxibaggaget och sa ”para Los Flamingos por favooor” till taxikillen, tio minuter senare låste jag upp dörren.
  • Utsikter i Marbella- Marbella har ett helt otroligt landskap och en underbar natur. Omringat av bergskedjor och därmed mikroklimat (Hej 320 soldagar om året!), palmträd vart man än befinner sig, STRAND och otroligt rent på gatorna faktiskt! Åker man upp fem till tio minuter från kusten så får man vyer att drömma om som svensk. När vi bodde i La Quinta så vaknade vi upp till en vy som inte går att beskriva med ord, och jag inser så här i efterhand att jag inte uppskattade det som jag borde. Här nedan finner ni några bilder från vår balkong (oredigerade). Gråter.

Soluppgång.
Dimma & oväder, fortfarande lika vackert.
  • Random komplimanger från andra kvinnor på Instagram DM- Jag la upp en bild i min story på Instagram där jag hade dragit på lite mascara för första gången på 10 dagar, då när jag flög från CPH-MAD så glömde jag kvar hela sminkväskan i Sverige… I Madrid hade jag därmed inget smink alls och gick helt och hållet osminkad. Ofta brukar jag åtminstone ha lite vit kajal för att se en aning piggare ut, men inte ens det. Läskigt men samtidigt så otroligt skönt. Man vänjer ju sig efter några dagar att se sig själv, även om man tycker att man ser trött och seg ut i början. Mamma tog med sig sminkväskan till Marbella och igår när vi skulle ut på middag så fräschade jag upp mig lite med mascara och vit kajal, drog till med en selfie (jag är sjukt dålig på selfies by the way) och skrev något i stil med att man känner sig som en annan person av bara lite mascara efter att ha gått utan smink ett tag. Nästan direkt fick jag meddelanden från tjejkompisar om hur fin jag var?? Blir man inte glad?! Speciellt om man har den typen av personlighet som inte kan ta komplimanger och alltid svarar på ett självdestruktivt sätt som typ- ”åh vad fin du är idag!”, jag- ”nja jag är sjukt trött..”, ”haha nej inte som du!” och så vidare. Om jag ser en bild eller en story och får en komplimang upp i huvudet, så skriver jag gärna vad jag tycker, varför hålla det inom sig? Och förhoppningsvis, som dessa tjejerna gjorde för mig, gör man någons dag lite gladare! Mer öppna komplimanger åt folket hörni!
  • Att laga mat i ugn– där vi hyr i Madrid har ingen ugn och enbart två plattor, så att laga mat är fasen inte kul alltså. Har inga problem att laga mat, tycker om det, men behöver space och tillräckligt med utrustning. I Marbella har vi tack och lov ugn och vem uppskattar inte hemmagjorda klyftpotatisar eller sötpotatispommes till middag liksom?

Kram på er!

Xx

 

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *