Affirmation-Tisdag

Posted: 13 mars, 2018 by bellabrannborn

Tisdagar har alltid varit min sämsta dag. I skolan, på jobbet, med träningen, humöret, självsäkerheten, ja allmänt både fysiskt och mentalt. Det har nog mycket att göra med samhällets dags- & veckorytm som vi i princip föddes in i. Allting hände Mån-Fre och sedan var man helt fri i två dagar. Tisdagen är en dag där den nya veckan nu har börjat, så man ”startar” inte lika fräsch och utvilad efter helgen som på Måndagen, men det är fortfarande flera dagar kvar till helgen och man kan släppa allt som har med skola och jobb att göra (i de flesta fall). Att jag dessutom inte var ett jättefan av skolan och jobbade både i veckan och på helger gjorde inte mina tisdagar enklare. Så, därför kommer vi in på ämnet ”Affirmationer”.

Så, ni flesta har säkert hört eller sätt ordet då det är ett rätt så populärt ämne, inte minst bland träningsintresserade och yoga utövare. Affirmationer är positiva meningar ämnade att påverka vårt medvetna och omedvetna samvete. Dessa meningar drar automatiskt och ofrivilligt upp relaterade mentala bilder till sinnet som kan motivera, inspirera och ge energi. Genom att upprepa dessa affirmationer, påverkas det omedvetna sinnet som i sin tur påverkar ens vanor, beteende, humör och handlingar. Ett sätt att omprogrammera hur du tänker, känner och handlar.

Vad gör affirmationer?

Dem motiverar, håller sinnet fokuserat på målet, påverkar det medvetna sinnet och aktiverar ens styrkor. Dem ändrar på sättet du tänker och beteer dig, vilket kan leda till en bättre självkänsla, positivare självbild och nya kontakter. Positiva uttalanden får dig att känna dig optimistisk, energisk och aktiv, vilket i sin tur sätter dig i en bättre position att omvandla dina inre och yttre livsförhållanden.

Jag hittade en bra lista på en hemsida (referens finner ni längst ner på bloggen) om vad gäller för affirmationer:

 • De är formulerade meningar som du läser högt eller tyst för dig själv
 • De ska upprepas regelbundet
 • De ska vara formulerade i nutid
 • De ska utrycka något som om det redan har skett, innehålla ord som: är, kan, vill, gör, känner…
 • De ska vara positiva
 • De får gärna innehålla en känsla
 • De får gärna uttrycka att något bli bättre
 • Du ska ha vilja och tilltro till förändring
 • De sker en omprogrammering
 • De ska inte innehålla negativ laddade ord som: inte, aldrig, måste, bör…

Som Buddha sa,“What you think you become. What you feel you attract. What you imagine you create”. Vi vill väl alla bli, attrahera och skapa fantastiska, uppfyllande och värdefulla saker i våra liv och ett av de snabbaste sätten att komma dit är att ändra ens tänk.

Så min första Tisdags-affirmation är följande;

Jag fokuserar på alla de små sakerna som är värt att njuta av.

Den lilla glädjen i livet bidrar till stor lycka när jag blir medveten av deras närvaro i mitt liv. Jag tar inget för givet och jag gör små saker med stor kärlek, då mitt liv är en kollektion av glada ögonblick. Jag slutar fokusera på vad jag inte har och istället värnar om vad jag har. Jag riktar min uppmärksamhet mot de fundamentala goda sakerna i mitt liv, mot de positiva och givande ögonblicken som har fungerat väl för mig, och till mina prestationer, stora som små.

Jag slutar att ta de små ögonblicken i vardagen för givet, slutar se på livet som uppbyggt av dagar, veckor och år; livet består av det framväxande nuvarande ögonblicket. Jag märker inte dagarna som dåliga eller bra, utan lever från ögonblick till ögonblick vilket jag tror gör oss lyckligare. Det är när vi drar ihop gläjdefyllda minnesfulla ögonblick som vi kan sammanfoga ett glatt liv. Till och med en dålig upplevelse har ett värdefullt ögonblick inslaget inuti det; försök att vara villig att gräva djupare för att upptäcka den.

Att njuta av de små sakerna kräver en viss uppskattning för livet och en djupare medvetenhet. Bekräfta dina välsignelser och hedra deras närvaro i ditt liv. Lev med en större avsikt att älska. De små sakerna bidrar till stor lycka, och genom denna affirmation lär jag mig att lägga fokus, tänk och uppskattning på de små ögonblicken i min vardag.

11 små saker jag uppskattar denna vecka:

 • Snö på marken som gör dagen ljusare och vackrare.
 • Att ha en stor kärnfamilj med syskon, syskonbarn och respektive, nära mig och friska.
 • Min älskade hund som ger mig så mycket glädje och villkorslös kärlek varje dag. Som aldrig får mig att känna mig ensam.
 • Mitt jobb och mitt föräldrahem som alltid får mig att känna mig som hemma.
 • En semla från det lokala fiket på en Måndag utan skuldkänslor.
 • Att få vara frisk, välmående och stark.
 • Att ha möjligheten att träna och känslan efter träning; en del av min vardag, en hobby och något som alltid får mig på bättre humör, hur träningen än har gått.
 • Möjligheten för gratis cellprovtagning för oss kvinnor i Sverige. Något som jag tror att många av oss inte hade gjort om inte möjligheten fanns, och dessutom får kallelse vart 3e/5e år.
 • Öppen varm brasa.
 • Mat på bordet.
 • En bra bok som antingen utbildar mig eller underhåller mig innan läggdags.
 • För övrigt förstående & hjälpsam personal i affären, inom sjukvården, på gymmet.

Finn en lugn plats. Fundera ut små saker i din vardag och ditt liv, gör en lista och skriv ner dessa. Läs dem sedan ut högt om och om igen. Samma sak med affirmationer. Läs dem högt för dig själv. Du kommer att känna dig otroligt dum i början, men strunta i det och fortsätt. Håll dina affirmationer nära till hands. På en post-it på jobbet, på anteckningar på mobilen och ta fram dem varje gång du känner att din hjärna och ditt sinne börjar dra ner dig i negativa tankar och låt affirmationerna sjunka in och ändra ditt tänk. Vad är dina små magiska stunder i vardagen, som du kan lägga ner mer uppskattning på?

 

Enjoy the little things… for one day you will look back and realize they were the big things. – Robert Brault

Kram på Er!

Xx’

 

 

Referenser:
http://www.halsosidorna.se/Affirmationer.htm
https://www.successconsciousness.com/affirmations.htm
http://sabinaknows.com/12poweraffirmations/

1 Comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *