Amazing Sundayzzz in Bali

Posted: 13 maj, 2018 by bellabrannborn

Har man verkligen varit på Bali om man inte ätit (och tagit kort på så klart…) en açai eller smoothiebowl?
Grön juice. Lät som balsam för själen på meny och i tankarna. Var svinäcklig. Gurka, spenat, persilja och ingefära. Ja, ni hör ju. Grotesk mix. Drack varannan vatten emellan och kunde inte avsluta hälften. Så mycket för att försöka vara lite hälsosam…
Min första och förmodligen sista ”Smashed avocado” macka. Fattar inte grejen? Var ju inte alls speciellt gott. Eller fick jag en dåligt ihopsatt en? Nä, släng er i väggen med era avokado mackor till galna överpriser! Stadi frulle ska det va annars får det va’!

Dagens lätta lunch- Pokebowl med tonfisk på vårat favorit strandhak Koko Loko

Hur vi transporterade vår packning. Hade även en ryggsäck på ryggen samt smutstvätt, protein pullver och ett par skor under sätet på scootern. Varför ta taxi när man kan uppleva det såhär istället?

Hej o Hopp alla glada!

Om jag har fått rätt uppfattning så har ni som är i Sverige en fantastisk Maj! Härligt, det är trotsallt inte många platser som slår en fin sommar i Sverige, när den väl är fin. Vilket typ inte hänt på sjuttiotvå år känns det som. Men inte ska vi hänga läpp för det inte! I sommar kommer jag att vara i Sverige från när vi åker härifrån den tredje juni och fram tills Midsommarhelgen som spenderas i Köpenhamn, tillbaka några veckor till Marbella och sedan Sverige igen under Juli. Första veckan i Augusti är en resa till Italien inbokad och sedan till Marbella. Jag avskyr att vara i Marbella på högsäsong. Tyvärr blir det totalt kaos med turism, i trafiken och på klubbarna, som sedan tas med ut på gatorna. Vidrigt fulla människor överallt runt Puerto Banús från förmiddagen och framåt. Då snackar vi vidrigt fulla, inte salongs hemtrippandes från en beachclub, små fnissiga. Nej, dem beter sig som svin rent ut sagt, noll respekt för omgivningen och djuriska beteenden. Vi snackar oralsex mitt på gatan, orgies på dagsfesterna på vissa strandklubbar, folk som spyr rakt ut, har däckat på gatan eller en gatubänk, slagsmål och så vidare. Dock är detta inget beteende jag märkt av hos svenska turismen, utan från den brittiska. Till och med britter som bor i Marbella, berättar hur dem skäms över hur engelsmän beter sig när dem kommer dit. Som att dem lämnar allt som har med seder att göra hemma i England. Så ja, jag tenderar att undvika Marbella i Juli, även början på Augusti om möjligt.

Dagarna flyter på här i Canggu, Bali. Dem ser ungefär likadana ut. Jag går upp runt halv åtta, dricker en kaffe, åker till gymmet och tränar. Kommer hem, duschar och sedan åker vi till ett café för frukost och jobb. Efter det hem, lämna datorerna och till stranden. Ofta är klockan då runt två på eftermiddagen. Vi har en och samma strandbar som vi går till, började göra förra året. Att dem kommer ihåg oss sedan dess är jäkligt roligt faktiskt! Samma med stället vi bor på nu och som vi ska bo tills vi åker till Kuala Lumpur, Malaysia den tjugosjunde Maj. Här, på Sedasa Lodge, känner vi oss så otroligt välkomna och blir behandlade som en i familjen. Att få komma tillbaka hit är ren lycka.

Ofta brukar vi hålla oss fram till middag och som vi varje kväll sedan vi kom till Bali har gjort: go-jekat middag. Yepp, lathetsfaktorn är hög här på ön men när leveransen kostar mindre än tio kronor, hade inte ni gjort detsamma om ni inte har kök och därmed ej tillgång till egenlagad mat? Exakt. Men nu de sista två-tre dagarna har vi ätit lunch på stranden. Min hunger har sakta smygit sig tillbaka, förmodligen på grund av att jag har börjat träna igen. I fredags blev det dubbla pass. Gym på morgonen och Muay thai på kvällen.

Jag har fått in två Muay Thai pass hitills. Kan helt klart tänka mig att åka hit eller Thailand och gå hardcore på denna sport i några månader. Så underhållande och häftigt att kunna göra något annat än bara lyfta vikter på gymmet. Få en ny egenskap. Muay Thai lär dig kunskaper som du kan använda i verkliga livet om det någongång skulle behövas (vilket jag absolut hoppas aldrig behöva ens tänka på!) Även fast, som dem alltid säger, att vad man tränar och lär sig på träningen ej får användas utanför. Men kom igen, skulle ni kunna en kampsport och blev utsatta för hot eller fara på gatan, låtas bli attackerade bara för att ni inte ”får” försvara er med era kunskaper? Exakt. Speciellt vi kvinnor som tråkigt nog är så utsatta i dagens samhälle och nästan måste vara rädda för att gå ut på kvällen, speciellt ensamma. Vi borde alla lära oss någon kampsport som kan hjälpa att försvara oss för de faror som tyvärr finns. Jag tror det hade kunnat rädda många liv, många mentala välmåenden. Jag älskar det iallafall, och kommer att fortsätta gå. Helst fyra pass i veckan.

Igår eftermiddag efter en sen frukost, mötte jag upp min älskade Cornelia som nu har bott här i cirka ett och ett halvt år. Hur häftigt är inte det?! Vi träffades på Nüde, ett grymt hälsocafé med snygg inredning här i Canggu, drack kaffe och snackade skit i några timmar. Henne har jag saknat något otroligt. Eftersom vi båda har gått igenom samma process med att flytta utomlands till okända länder med okända språk, lagar och sätt att hantera faktorer olikt vårat hemland så har vi mycket gemensamt inom detta ämne, som vi båda har gått igenom och kan relatera till. Sedan har hon varit en av mina närmsta vänner i nio år nu(?!) Och vi har gått igenom mycket mycket tillsammans. Bästa Cornel♡.

Imorgon är planen att åka till Ubud på förmiddagen och stanna där en natt. Planerar ni att åka till Bali så boka in två nätter till Ubud! Mer behövs inte om ni enbart åker för att få uppleva stället då det är väldigt litet och du kan lätt få in de ”viktiga” attraktionerna på två dagar. Rekommenderar att hyra en privat chaufför under dessa dagar, då det kan vara en bra distans mellan de olika sevärdheterna. Detta gjorde vi förra året då vi stannade där i tre dagar. I Ubud finns till exempel ett känt kaffeplantage där dem gör världens dyraste kaffe. En attraktion heeelt i Issas smak. Och förutom det, kakao plantage och chokladfabriker. Issa i sitt esse. I centrum finner ni matställen, mysiga caféer för gott kaffe, små boutiques och en marknad med hantverk av olika slag som väskor, kläder, souvenirer och prydnader. Iår vill jag åka till Ubud för att gå på en trekking som sträcker sig ungefär en mil bland risfälten och ska vara en fin upplevelse att göra till soluppgången. Är dock orolig att jag inte kommer få upp sambon i tid då han är sjusovare, och soluppgången är klockan sex på morgonen här… Vi får väl se helt enkelt!

Nehe, jobb kallar. Klockan är kvart i se på eftermiddagen här.

Kram på er!

Xx

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *