Att stiga ut ur sin ”comfort garderob”

Posted: 12 februari, 2018 by bellabrannborn

 Ä N T L I G E N!

För två år sedan satt jag och en vän på ett kafé i Mijas costa (en by vid kusten utanför Marbella) och diskuterade bloggar. Jag har sedan tonåren haft bloggar fram och tillbaka, på flera olika platforms (ber om ursäkt i förväg för att ni kommer få stå ut med en del svengelska här…Håna bäst som håna sist, förlåt Victoria Silverstedt!) mest av eget privat bruk då jag är en person som har svårt för att uttrycka personliga känslor och tankar i tal men skulle kunna ge ut memoarer utan problem. Därför använde jag mina bloggar som en slags dagbok för att få uttrycka hur jag kände och tänkte.

Tillbaka till röda tråden. Jag bestämde då att det var dags att ta upp bloggandet igen men denna gång mer seriöst. Jag köpte nytt fräscht tema, domäner, support och diverse saker för att starta min egna webbsida och designa den precis hur jag vill. Två år senare, är jag några tusen kronor fattigare på grund av årlig förnyelse av en produkt som jag aldrig lanserade, då jag hela tiden hittade otroligt dåliga ursäkter till att inte starta. Mitt liv var inte tillräckligt intressant, måste lära mig att redigera bilder perfekt, hade inget av värde att posta om och så vidare. Som ni hör, kassa ursäkter rent ut sagt. Men tack vare sociala medier så antar jag att man tyvärr jämför sig och bryr sig för mycket istället för att bara tänka ”f*ck it” och göra/skriva/posta det man själv känner för att göra/skriva/ posta och inte tänka så nedrans mycket på vad andra kommer tycka. Denna sparken i baken till att nu, två år senare, bestämma mig för att ta steget att lansera min blogg, är mycket på grund av en bok jag startade läsa förra veckan som heter ”The subtle art of not giving a f*ck”- Mark Manson, och som kort och gott handlar om att lära sig att sluta bry sig om saker som egentligen inte spelar någon roll och som enbart gör dig olyckligare än det konträra. Tänkte gå in mer på djupet om denna bok och hur den redan har hjälpt mig mycket i ett annat inlägg, annars kommer ni redan tröttna på mig efter första inlägget…

Jag är i vilket fall väldigt exalterad över att starta upp detta lilla projekt, och vill pointa ut att drivkraften inte är grundad på att försöka skapa någon slags levnadsinkomst. Jag jobbar redan hemifrån och är otroligt välsignad över den friheten jag faktiskt har att kunna jobba varifrån jag vill. Utan för att att jag rent utav tycker om att skriva, fotografera och dela med mig av mina tankar och funderingar om livet som en ganska så ordinary 24åring. Det blir lite som min terapi. Men såklart har jag mål i samband med bloggen. Jag hoppas att genom min öppenhet, erfarenheter och kunskaper jag har erhållit och lärt mig hittills kunna dela med mig av något som kan vara av värde och förhoppningsvis hjälpa någon därute. Detta är för mig prio ett vad gäller content creation. Jag vill kunna vara så öppen och ärlig och visa er alla brister och defekta sidor av mig i en så ytlig och idealstyrd värld som vi faktiskt lever i idag.
Min väg till att hitta fler ”f*ck it” ögonblick i vardagen börjar nu!
Häng me’ vetja!

1 Comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *