Ett riktigt Smäll på Käften Inlägg!

Posted: 5 april, 2018 by bellabrannborn

Jag har nu hållit denna blogg aktiv i cirka en och en halv månad. Även om man kan räkna på en hand hur många ni är som har fått ta del av bloggen (hej Mes!) så har jag redan fått ”svar på tal”… Hur i hela friden gick det här till? Med typ 5 personer som läser ens blogg för tillfället? Jo, det ska jag förklara nu.

Igår publicerade jag ett inlägg som hette ”20 rätt så trevliga frågor”, där jag svarade på några random frågor om mig själv för att visa livstecken under denna kopiöst hektiska vecka. Som ”vilket namn jag skulle ge till min dotter om jag fick en”, ”mina mörkaste ögonblick”, ”om vi hade några kläder kvar från mina första år” med mera. Lite kaxigt och pikat till min mamma svarade jag på sistnämnda fråga att Nä hä! Det har vi minsann inte för jag fick då alltid ärva allting och då jag var sladdis och närmsta kvinnliga person att ärva kläder av var antingen min 16 år äldre syster eller vänner till familjen’s dotter som var x antal år äldre också, resulterade i att jag var si sådär 10-15 år efter i mode under min yngre barndom.

Det är alltså den här frågan ”Har du kvar klädesplagg från då du var liten?” som gav mig en rejäl käftsmäll. Efter att ha haft ett seminarium i två timmar där jag skulle fonetiskt analysera olika dialekter från tre nyhetsinslag på spanska (ja, ni hör ju själva. Varför gör man detta ens? Varför finns analysering av FONETIK ENS?? WHY?), går ner till köket och ska slänga ihop middag. Mamma, som sitter vid köksbordet, försvinner upp i 5 minuter och jag fortsätter med mitt. Plötsligt dunkar det till, och bakom mig står mamma vid en stor flyttkartong. Vad tror ni ligger däri?… Japp, kläder. Från min barndom. Typ mitt första plagg till och med. Och kläder som hon har sytt själv. Vi snackar bodys, klänningar, jackor, mössor och baskers, stickade tröjor med mera. Allt från när jag va nyfödd tills kanske 6-7 år? Så går det när man är lite för kaxig här i bloggen jao! Jag kanske ska hålla den för mig själv ett tag till…

Detta är inte den enda flyttkartongen dem har…

Kära Mamma. Jag ger mig. Ni har visst kläder från min barndom. Till och med första plagget som mina syskon kom med till BB. Så jag var tydligen en planerad sladdis ändå, och rätt omtyckt med (vem lägger ens ner tid att sy egna kläder om inte liksom???). Allvarligt talat dock, kläderna var fantastiska. Riktigt välsydda och så gulliga så, svårt att tro att någon har suttit hemma och sytt det själv. Inte bara några par stickade sockor och halsdukar, utan det var co-ords; jackor med matchande mössa eller basker. Dessutom med 4 andra ungar mellan 7-16 år härjandes på alla håll och kanter. Mammor är bäst! 

Bjuder på lite bilder från ögonblicket. Tänkte ursäkta mig på förhand för hur jag ser ut på bilderna, men sen insåg jag att va i häääl-och vete ska jag behöva göra detta för? Ursäkta mig för att jag inte bär smink och djävulskt trött, att detta var 2 av totalt 4 bilder som jag tog klädd i kläder från när jag var 1-2 år, och som en rolig grej? I don’t give a f*ck, här får ni dem!

Kram på er!

Xx

2 Comments

 • Jasmine 6 april, 2018 at 7:00 e m

  Men så gull! & fint av din mamma att plocka fram 😃❤️

  Reply
  • bellabrannborn 13 april, 2018 at 7:26 f m

   Ja visst var det! Och att hon har sytt så mycket själv?? Medan hon har tagit hand om en unge samtidigt som hon har 4 tonåringar till😅❤️

   Reply

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *