Första dagen tillbaka i Canggu, Bali

Posted: 10 maj, 2018 by bellabrannborn

Hej Hopp onsd…tors? Eller är det onsdag? Nej torsdag väl? Vänta, vi flög till Bali på en måndag, vi bokade detta rummet från onsd… Vi har minst två konversationer om dagen, jag och sambo, som låter något åt det här hållet. Inte nog med att vi redan har problem med att separera dagar i Spanien då vi jobbar hemifrån och varje dag vilket gör att vi inte har de ”traditionella” helgerna direkt, tack vare en rent ut sagt jävlig Jetlag (aldrig blivit så jetlaggad innan, somnar inte förän framåt midnatt och otroligt svårt att ta mig ur sängen på morgonen) som fortfarande sitter i, sömnbrist sedan fredags och flygit från Spainen-Köpenhamn-Bangkok-Bali inom loppet av tre dagar så har vi totalt tappat tidsuppfattningen. Men jag vet nu med säkerhet att det är torsdag (tack mobilkalendern).

Så, hur har vårat första dygn i Canggu varit? Nostalgiskt. Vi tog taxi från Seminyak runt lunchtid till ett guesthouse i Canggu som vi ska stanna på tills söndag då vi flyttar in till samma lägenhet som vi bodde i förra året, Sedasa Lodge. En natt i Ubud måndag-tisdag är inbokad med innan vi ”stadgar oss” här tills vi åker vidare till Malaysia i slutet av månaden. Checkade in snabbt då kaffeabstinensen var olidlig (hungern med för den delen, men en morgon utan kaffe är x antal gånger värre. En kaffe och jag kan hålla mig till lunch utan problem), och åkte till det första frukostcafé vi besökte när vi kom ner förra året- Satu Satu Coffee Company. Mycket bra och billiga frukostar, från 15-30 kronor beroende på vad man väljer. Antingen kan man välja en från menyn eller ”bygga” sin egen, vilket jag gjorde. Äggröra, rökt lax, stekta champinjoner och spenat. 30 kronor. Bali priser är fina priser för en smålänning. Med det sagt, så är det inte så här billigt på alla caféer. Detta är ett av de mer budgetvänliga.

Liten del av interiören. Men har även en uteplats med mysiga soffor och låga bord.
Brunch på Satu Satu, och kaffe. Såklart.

Efter brunchen (klockan var trotsallt runt halv ett så man kanske inte kan kalla det frukost) jobbade vi en stund och mötte även upp vår kontakt från förra året som vi hyrde scootrar från, och gör även iår igen. Bali måste upplevas på scooter, att inte hyra en när man är här är enligt mig att uppleva 10% av Bali och livet här. Inte bara att köra scooter här, utan det går så myclet snabbare att ta sig fram då vägarna är yttepytte små och trafiken bred. Med tanke på att man genar och kör om bilar genom att köra upp på trottoarerna här så är körtiden åtminstone halverad mot vad man kör på med bil/taxi. Vi betalar runt 1000 kronor för två scootrar i 18 dagar. Ju längre man hyr, desto bättre deal kan man få till. Förra året betalade vi cirka 750 kronor för två i en månad… Men men, sånt e livet!

Redigering av bilder för marknadsföringsändamål

Hem en runda, byta om och scootrade vidare för några timmar och solnedgång på stranden. Som jag har längtat efter denna värme. Har inga som helst problem att vara i 34 graders värme, trivs som bäst då. När det går över fyrtio som det fjorde i Marbella förra sommaren däremot, är lite att ta i. Men 34-35 är lagom! Dock var det lite molnigt igår och solnedgången var inte så mycket att hänga i granen. Vi var glada över att få vara på stranden ändå och rullade hemåt för jobb och Go-jek. Nu undrar ni kanske vad i häl-och-vete Go-Jek är? Det är en helt S U V E R Ä N app ska jag säga er, vet ej om den finns på andra ställen i Indonesien, men det är som Uber fast matapp ungefär, med flera olika valmöjligheter. Man kan alltså söka på vilken typ av mat man vill äta, bestsellers, rekommenderat etc och får upp en lista på alla restauranger som har det du söker, rankat efter distans. Eller så söker du bara på en restaurang för att få deras meny. Eller så går du bara in på restauranger och så får du upp en lista på alla restauranger. Man beställer via appen, som letar upp närmsta förare och sedan håller man kontakt med föraren genom hela processen, och ser på karta vart föraren är under tiden. När han anlä der till restaurangen, när han hämtat maten och vart han är när han är påväg. Oftast brukar leveranskostnaden ligga på fem till sju kronor haha… Förutom mat finns det fler saker man kan beställa och som körs/ kommer dit man är. Handla matvaror från olika matbutiker, massör, frisör, nagelteknolog, boka taxi (som Uber fast billigare), boka scootertaxi (man sitter bakom en som kör scooter haha… livsfarligt!) och mycket mer. Grym app, speciellt när man bor som man gör och inte lagar egen mat. Inte alltid att man är sugen på att gå ut vaaarje dag. Blir rätt tröttsamt i längden det med.

En beställning från Go-Jek: Fat Chicken (skönt namn)- en halv grillad kyckling, ugnsrostad potatis och sallad.

Nämnde ju som sagt att jag fortfarande inte kommit ur jetlag, igår somnade jag lite tidigare dock. Runt ett tiden. Hade ställt klockan på halv åtta för att komma in i rutin men vaknade cirka en timme senare. Gick upp, ut till uteköket, gjorde mig en balinesisk kaffe som avnjöts vid poolen innan ombyte och mot gymmet. Nu har jag köpt ett gymkort både för Muay Thai och styrketräning så inga bortförklaringar eller framskjutningar av träning längre, som har råkat uppstå sen förra onsdagen. Det var skönt att äntligen få röra lite på sig och lyfta lite skrot, imorgon är det dags för första Muay Thai passet, exalterad!

Jag har faktiskt fått lite frågor om att resa till Bali på en ”budget”, och har börjat förbereda ett inlägg om detta, samt saker att tänka på innan man åker hit, egna erfarenheter och som jag själv upplevt var annorlunda än jag inbillat mig första gången vi reste hit. Så stay tuned om ni har tankar att någongång hoppa på ett plan mot Indonesien (typ som billigaste sätt att ta sig hit, olika typer av boende från 100kr om dagen till 5000kr +, vart äter man på låg budget, gym och så vidare).

Kram på er!

Xx

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *