Fredags-Update & Wine&Dine Resa Bokad

Posted: 29 juni, 2018 by bellabrannborn

Det har ekat tomt här de senaste dagarna. Ett simpelt skäl- no wifi.

I tisdags efter ett gympass på morgonen packade jag in fyra tonåringar med varsin packning och två hundar i bilen- destination Öland. Som jag nog nämnt tidigare har vi en stuga lite utanför Köpingsvik sedan typ 17 år tillbaka. Tar åren med en nypa salt. Det började med sandtomt. Nu står där tre stugor och en pool. Häftig utveckling, min pappa har byggt allt själv, med hjälp från familjen då och då. Men ingen professionell hjälp som snickarfirma eller liknande. Mitt absoluta favoritställe att spendera somrarna på, så mycket nostalgi och minnen. Friheten att ha en cykel och kunna cykla vart man ville; hänga på campingen med nya kompisar, lira fotboll med randoms, äta 125 glassar under sommarlovet, köpa godis i godisbutiken vid Köpingsbaden (som nu tyvärr är stängd och istället ett gatukök… Var fullt med olika unika godis sorter, helt klart en höjdare under sommaren), åka ut på havet med båten och äta medtagen plattfirre från lokala rökeriet och fika så klart. Allt det där typiska som hör till en sommar på Öland helt enkelt. Har samma känsla varje gång jag kommer tillbaka och hade gärna velat spendera några veckor i streck där.

Vi har dock inget wifi här ännu då dem inte börjar gräva för fiber förrän i höst och min GB på mobilen led mot sitt slut, så det var helt enkelt några dagars rehab från internet och allt som hör till. Skönt tyckte jag. Vi som åkte över var mina syskonbarn och en kompis, Hank och deras vovve som också är adopterad från Spanien. Väl framme på ön blev det hamburgar-lunch följt av fika som hade inhandlats på vägen. Killarna tog cyklarna och drog iväg mot Borgholm medan vi tjejer satt kvar, dem spelade kort medan jag låg och läste i sole . Tacos till middaf följt av kortspel. Min syster dök upp strax innan tio då hon skulle jobba i Kalmar dagen efter.

Onsdag- kan varit den mest chockerande och otippade onsdagen jag varit med om iår! Dags för sista matchen för Sverige i gruppspel mot som vi alla vet- Mexiko. Svinviktig match, hade redan tappat hoppet och noll förväntningar att Sverige skulle kunna ta det här, samtidigt som Tyskland spelade mot bottenlaget Sydkorea. Men som vi alla vet, vilken jävla skräll match. Eller skräll-matcher! Vi åkte ner till stranden någon timme innan matchstart och kollade med ett gäng på Sinus. SOM taket lyfte varje gång blågult nätade!

Torsdagsförmiddagen spenderades i en hetta som hette duga på stranden innan vi packade ihop, tillbaka till stugan för sen lunch och städning innan hemdags. Att hålla koll på fyra tonåringar, två hundar, städa diska och se till så allt är igjordning är ta mig fasen inte simpelt alltså. Så inte simpelt att jag fick med alla sex plus deras packning hem, utom min egen. Vilket betyder att jag glömde min dator, necessär, och mobil laddare = ofrivillig ledighet från jobbet fram tills på söndag.

Jag tänkte spendera min lördag med min bror och hans familj, det är dags för marknad i kommunen. En myshelg helt enkelt. Får ej glömma! Igår var jag tillsammans med mamma hos min barndomsvän för att planera en resa till Marbella. Vecka 35 kommer mamma, min bardomsvän och hennes mamma ner för 5 dagar tillsammans! Så jäkla kul att vi kunde få till det! Vi har alltid gjort en massa utflykter tillsammans under åren, känt varandra sen vi gick på dagis. Liseberg, Skara, Kanarieöarna och så vidare. Sanna (min vän) har även varit nere hos mig i Marbella för cirka 4 år sedan, men nu kommer hon och hennes mamma ner med. Längtar nått olidligt!!

Och! På tal om att boka resa. Jag och Petra bokade idag en long weekend till ITALIEN! En vin och matresa i sann anda. Ställen inplanerade att besöka är för tillfället Milano, Lake Como, Turin och kanske Portofino om tiden finns. Pasta, risotto, vin, aperitivos och gelato hela dagen lång, varje dag. Vingård är prio 1 på vår to do-list. Vi åker fredagen vecka 32, hem är ännu inte bokat meeeen sånt löser ju sig alltid. Aldrig varit i Italien men alltid velat dit på en äkta matresa. Helt plötsligt blev min sommar ganska så planerad ändå!


Nu ska jag fortsätta titta på Fauda som är beroendeframkallande. Hörs på söndag när datorn är tillbaka på sitt rätta ställe. Kram på er!

1 Comment

  • 5-Punkt Fredag [lista] - Bella On The Run 7 juli, 2018 at 8:38 e m

    […] Jävla. Bra. Om det beror på vädret, att företaget går bra trots lågsäsong, eller resa till Italien bokad vet jag inte, men så här väl till mods har jag inte känt mig på länge. Självsäker och […]

    Reply

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *