Long Weekend i STHLM

Posted: 26 mars, 2018 by bellabrannborn

Vilken jäkla PANGHELG jag har haft! Eller ja, egentligen enda sedan i onsdags har varje dag, varje minut varit perfekt. Sitter nu på Espresso House i Norrköping efter ett tåg byte och ska vänta har i 50 minuter innan tåget rullar vidare mot Växjö.

Jag berättade ju förra veckan att jag åkte till min vän Petra för att överraska henne på hennes tjugofemårsdag. I fredags medan Petra jobbade, jobbade jag undan så mycket jag kunde och drog sedan till gymmet. På kvällen var vi båda helt slut, tände en brasa i deras stuga utanför Nyköping, något glas rött och slötittade på tv. Lördagen startade vi med tekakor, ägg och yoghurt. Begav oss till Stockholm centrum och tog in på hotellet HAYMARKET BY SCANDIC. Vilket hotell, designat i 20-tals anda. Allt var i puderrosa, guld och sammetsblå typ. Inredningen var fantastisk och deras café ”Greta” föll mig helt i smaken. Vi blev uppgraderade till ett större rum, receptionisten undrade om vi ville ha dusch eller badkar och Petra sa badkar i hast och jag var inte sen att påpeka när vi fått våra nycklar att dem förmodligen tror att vi är ett par. Mycket riktigt fick vi en kingsize säng och badkar haha… Kvällen fortsatte i par-anda. Vi tog pendeltåget till Solna för att titta på vänskapsmatchen mellan Sverige & Chile, och konstaterade rätt snart att vi skulle suttit i Chile-klacken. Det var pinsamt att se skillnaden. Latinos har liiite mer krut i sig och verkar bry sig mindre, är det inte så det ska vara?

Ser ni hur fin inredning och interiör? Café Gretas på Haymarket by Scandic STHLM. Rekommenderas varmt!

Matchen slutade 1-2 till Chile, vi drack några fotbollsöl och åt korv i sann match-anda, njöt av tillställningen och brydde oss inte så mycket om resultatet. Tillbaka till Centrum antog vi skulle ta ett jäkla bra tag, då det var ca. 50,000 på matchen som ska ta sig tillbaka med pendeltåg eller tunnelbana. Därför hade Friends Arena mailat ut i förväg till oss med biljetter med rekommendation att ta tunnelbana istället för pendeltåg då det kommer bli mycket folk. Vi gick ju såklart emot detta i hopp om att ingen annan skulle göra det och tur hade vi! Fanns till och med plats att sitta om vi ville, lite annat än när vi åkte mot Solna och man kunde känna vad folk hade ätit, så intryckta var vi…

Kvällen avslutades tu man hand på en italiensk restaurang med prosecco, pasta och tiramisú. Vid halv elva var vi i sängs och tokdäckade inom kort. Kvart i sju morgonen därefter slog jag upp ögonen redo för hotell frukost! Något vi hade pratat om sedan torsdagen och såg nog nästan mer fram emot än fotbollen (om man får säga det högt?). Erbjudandet var mycket väl godkänt, det mesta fanns och även ett helt ok utbud av glutenfritt, laktosfritt och mjölkfritt. Äggröran var sådär lagom krämig MEN dem hade saltat på tok för mycket. Just frukostar innehållande ägg (äggröra, omelett, frittata) tycker jag nog att man ska hålla igen på saltet och låta den som äter det salta själv. Höjdpunkten däremot var mini-plättar! Satt fint med lättvispad grädde och jordgubbssylt sådär på morgonkvisten. Planen efter en lång frukost var att gå lite på stan och ta tåget tillbaka runt halv två, men insåg snabbt att inget öppnar förrän tolv på söndagar och vi var klara och redo vid nio… Så vi tog ett tidigare tåg och bestämde oss för att spendera sista dagen i solen hemma i Nyköping. Kvällen bestod av vad vi alltid gör när vi träffas, går till affären och köper allt vi ser som vi kan vara liiite sugna på (en gång gjorde vi detta i Spanien och jag vill inte berätta vad slutsumman blev på det köpet… Jag fick slänga mer än hälften för vi äter aldrig upp en tredjedel av vad vi köper ändå haha…) gör middag och sedan degar hela kvällen. Oftast innehåller det 80% lakrits och 20% annat samt vin men det hoppade vi igår.

Nu kommer jag att vara deprimerad i några dagar som alltid när vi har hängt ihop. Vi är två så otroligt olika individer, men som på något sätt kompletterar varandra så bra att det bara glider på och funkar. Hon är en av de få jag skulle kunna bo ihop med utan större problem. Min sidekick. Vi träffades på en bartenderutbildning nere på Mallorca i Juli 2012. Båda åkte ner själva och hamnade i samma grupp (har för mig att vi var cirka 70 personer på utbildningen uppdelade i 4 grupper) och i lägenheterna jämte varandra. Men vi började inte lägga märke till varandras existens förrän en och en halv vecka inpå tre veckors-utbildningen. Det hade varit shot-dag på skolan (man får lära sig att göra olika shots-recept, skikta och så vidare), var lagom glada på livet och vår grupp gick till en bar efteråt för att spela biljard och hänga. Varken jag eller Petra var speciellt intresserade av att titta på när lärarna spelade biljard och satte oss båda i baren istället(var och en för sig oplanerat), började snacka lite lätt och det klickade direkt. Sedan höll det på så tills sista dagen. När alla andra gick ut för att dansa, bli kära i bartenders eller försöka få uppmärksamhet av lärarna, satt vi i en sida av baren och bara hängde med varandra. Ingen av oss kunde bry oss mindre om annat. Petra gjorde min utbildning 100 gånger bättre efter att vi lärde känna varandra. Och än idag är hon en av mina absolut närmsta och viktigaste personer.

Resultat av gårkvällens affärs-raid; saltlakrits, lakritsglass, choklad med lakrits, några kakor och linschips & dipp.

Jaha, och veckans planer då?
Förutom en hel del jobb, några träningspass och studier så åker hela familjen till stugan på Öland över helgen för att fira påsk! Jag har nog inte firat påsk sedan jag flyttade till Mallorca för 5 år sedan och vågar nog säga att jag ser fram emot det, till och med längtar efter ett riktigt påskfirande. Innan jag flyttade bestod påskhelgen mest av utgång efter utgång så jag har nog egentligen inte varit med på ett riktigt påskfirande sen jag var 18 år. Men mest aktuellt just nu är ändå att få komma hem till min lilla valp och gosa, saknar honom så fort jag lämnar hemmet!

Ha en fantastisk måndag! Kram på Er!

Xx

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *