Sommar Planer! [lista]

Posted: 5 juli, 2018 by bellabrannborn

Hittade en härlig lista på Michaela Fornis blogg om sommarens planer, jag gillar listor!

Mina planer för sommaren:

Min sommar började nog officiellt förr-förra helgen när vi var på weekend i Köpenhamn, och upplevde den mest fantastiska konsert jag varit på- OTR 2, Beyoncé och Jay-Zs världsturné. Efter Köpenhamn tog jag tåget till Småland för nästan exakt fyra veckor hos familjen. Dessa fyra veckor i Sverige har, och kommer, bestå av mycket familjehäng. Vi hoppas såklart på att VM-festen fortsätter för Sverige efter lördag, och att vi iallafall kan få uppleva en semi-final! Ingenting känns omöjligt med tanke på hur detta världsmästerskap har gått hittills, hoppet finns!

Nästa vecka åker jag till stugan i Köpingsvik (Öland) och spenderar kommande två veckor där. Min syster med sambo och familj är där första veckan, mina föräldrar kommer på helgen och stannar en vecka, tror min ena bror med familj med kommer över. Då ska vi fira farmor som fyller 90 år(!). Möter upp några vänner nere i Borgholm på söndagen för After Beach på Strand! Ett absolut måste, annars känns det inte som den typiska svenska sommaren. Några vänner planerar att komma och hälsa på under dessa veckor och jag ser mycket strandhäng och ett och annat glas rosé på Sinus framför mig.

Den 24e Juli åker jag och systerdottern ner till Marbella för en vecka där. Tips på hur man underhåller en 14åring mottages gärna! Förutom stranden så tänkte jag planera in lite roadtrips runt omkring, lite shopping, restaurang besök och sådär. Dagen efter att hon flyger tillbaka till Sverige, möter jag upp Petra i Milano och en vecka framför oss i Norra Italien. Vin, aperitivos, ost, MAT, gelato, hatt.

Här badar jag helst:

Ingenstans. Möjligtvis i poolen i stugan på Öland om vattentempen ligger på si sådär 30 grader och det klarblå himmel, sol och vindstilla så man slipper frysa när man går upp och torkar fort. Bada- inte min grej.

Hur länge ska du vara ledig?
bellabrannborn_beachclub
Cava Sangria på en strandklubb i Marbella kan det nog bli en och annan.

Jobbar nästan varje dag med företaget så någon ledighet att ”ta ut” finns inte på kartan. Men det är väldigt lugnt nu och jag hinner njuta till max ändå. Blir så otroligt rastlös enkelt, så att ha lite struktur och måsten om dagarna gör mig bara gott.

Vad ser du mest fram emot?

En vecka själv med systerdottern i Marbella och därefter en vecka med bästa vän i Italien, längtar!!!

Vad kommer du köpa inför semestern?

Sommar-rean i Spanien är grym! Så förmodligen en och annan fin topp och sommarklänning att ha med mig till Italien, känns som att man vill klä upp sig och känna sig somrig och fin där? Beställde hem en midjeväska, vem är jag ens? Nu köpt midjeväska OCH Birkenstock-sandaler. Två saker jag under hela min ungdom tyckt varit SÅ.JÄVLA.FULT. Tecken på åldersnoja??

Vad kommer du äta?

PASTA! Mycket grillat, lax och enklare sallader när värmen ligger på. Kulglass såklart, och fika som det redan har blivit mycket av. Svenska jordgubbar.

Vad kommer du dricka?

Ramlösa med smak, vitt riktigt nerkylt Rueda vin, Cava och så klart en massa typiska viner från norra Italien när vi är där.

Vad kommer du ha på dig?

Jag är en klänning-tjej. Världens simplaste plagg, och skönaste om man kör på de luftiga stilarna. Så enkelt att bara köpa ett plagg, så man slipper tänka på hur man ska styla det tillsammans med det andra plagget man måste ha på sig (som typ kjol). Så ja, klänningar, och mina fula Birkenstock-sandaler tyvärr, fan va sköna dem är ändå!

Favoritsommardoft:

Som Michaela Forni nämnde- citrusfrukter. Skogsdoft efter sommarregn om det nu kommer hända, svenska jordgubbar, nybryggt kaffe.

Vad oroar du dig för?

Pengar. Ett ständigt oro-moment när man har eget. Känner mig rätt lugn på den fronten nu, men har alltid i baktanken att något oförutsägbart kan hända.

Den ultimata sommardagen:

Vaknar upp tidigt i stugan på Öland av morgonsolen som smyger sig in genom den halvt uppdragna persiennen, så klart klarblå himmel och sol och jag tar en morgonpromenad på en halvtimme med Hank. Cyklar sedan ner till konditoriet i Köpingsvik för att köpa frukostfrallor (som blivit SVINDYRA nu…) och har en stor frukost tillsammans med hela familjen. En eftermiddag på båten mitt ute på havet, rökt fisk från lokala rökeriet till lunch och tunnbrödsrullar. En glass från Ölandsglass i Borgholm. Grillat till middag, några glas cava och kubb.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Har en känsla av att detta kommer bli en av mina absolut bästa somrar hittills. Känner mig så lugn, ostressad och någon typ av..harmoni? i kroppen. Inga måsten eller krav på mig själv – gör det jag känner för, äter det jag är sugen på, säger nej till sådant jag vet ej kommer gynna mitt välmående. Sedan spelar nog Italien stor roll i det hela med, ett land jag velat åka till så länge och ännu mer sedan jag började uppskatta vin mer och föredra långa middagar med vänner än utgångar på nattklubb.

Kram på er!

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *