Sommaren över; tillbaka till Marbella

Posted: 5 september, 2018 by bellabrannborn

Hej o hå från Marbella!

sangria san pedro marbella

Lite har allt hänt sedan jag senast uppdaterade här. Mamma, min barndomsvän och hennes mamma kom ner förra söndagen och vi spenderade fem fantastiska dagar tillsammans. Fem dagar som innehöll hemmagjord sangria, spansk välkomstmiddag och tårta då Carina fyllde år samma dag som dem anlände, paella på stranden i Marbella centrum, tapas på en nyöppnad restaurang i San Pedro (SAVOR, rekommendation!), kortspel på altanen, pool- och strandhäng och mysiga stunder där vi bara hängde med varandra. Några dagar efter att Sanna och Carina åkte hem, kom pappa ner och ska stanna i 10 dagar.

strand solnedgång marbella

Har nu varit tillbaka i Marbella i sex veckor och dagarna rullar på; morgon- & kvällspromenader vid stranden mellan San Pedro och Puerto Banús, träning på Ultimate Performance, frukostar på Passion Café och gelato från Marbellas absolut bästa glasställe. Lunchat med vänner på nya lokala hälsocafés. Allt i vanlig ordning alltså. Förutom vardagliga ögonblick har jag suttit i ett intressant möte och prövat muay thai på MTK i Puerto Banús. I söndags deltog jag och Hank i en hundkurs för första gången i Monda, ett svenskt par som håller i klasserna. Hank är en fantastisk hund hemma – världens godaste – men ute bland folkmassor och på offentliga platser blir han stressad och totalt blockerad. Det går inte att få kontakt med honom. Så ville åka dit för att höra med dem om vi är ett ”lost case” eller om det sakta men säkert skulle kunna gå att träna bort. Det gick faktiskt över förväntan. Hank var inte bekväm alls, men ju längre inpå klassen desto mer avslappnad blev han. Super nöjd med kursen och ska fortsätta gå varje söndag tänkte jag.

I fredags åkte jag med mamma och Hank som sällskap till floden som rinner genom Benahavís ner mot Guadalmina där man kan hoppa från klippor. Tanken var att Hank skulle få svalka av sig (och bli ren från all sand som satt fast i pälsen utan att behöva kampas med honom i duschen, inte hans favoritsyssla direkt), då han är en prinsessa med det mesta, är floden perfekt när havet erbjuder för höga vågor.

klippor hund bad

Tanken är att vi ska stanna kvar i Marbella ett tag nu. Personligen är jag ganska trött på att fara runt så som jag har gjort detta året. Två veckor i Marbella, en månad i Sverige, tillbaka några veckor, en månad i Asien, några veckor i Madrid, sommar i Sverige, avstickare till Italien, sedan Marbella och så vidare. Saknar känslan av att ”komma hem”. För mig är Marbella mitt hem, den fjärde oktober har jag bott här i fem år. Skulle vilja resa runt lite mer i Spanien, göra några roadtrips. Har fortfarande inte upplevt Barcelonas puls och skulle vilja äta paella i Valencia, testa på surf i San Sebastian, förundra håll käften-vyer i Cordoba, ta färja över till Marrakesh. I oktober är vi bjudna på bröllop i Madrid, kort därefter kommer vi som det ser ut nu åka iväg ett tag igen.

Förutom bröllopet har vi inga större planer nu fram över förutom att jag nog åker till Sverige en runda i slutet av september. Det är ju inte helt för jävligt det heller, att ha kalendern fri från planering. Vill helst bara komma tillbaka i rutiner, träffa vänner härnere som jag inte sett på ett tag, bli klar med mitt certifikat för mammaträning, träna och fortsätta på hundkursen. Ta det piano helt enkelt. Oktober och framåt kommer det bli annat tempo och vardagen helt olik så bäst att passa på. Nehe, dags för ett besök hos sjukgymnasten. Kram på er!

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *