Strandhäng på en Tisdag i Marbella

Posted: 19 juni, 2018 by bellabrannborn

Det blev en lite annorlunda tisdag. Knatade av ett träningspass på Ultimate Performance på morgonen. Åt frukost tillsammans med sambon på ett café här i närheten och framåt lunch åkte vi till Sonora Beach. Sonora har fått ett rejält upplyft efter att dem rev stället förra året för att bygga upp en helt ny beach club. Fortfarande med samma läge, härliga stämning och personal. Men bättre planlösning, festlig men samtidigt chill inredning och en helt ny lokal med bar och kök där man nu kan sitta inomhus om man vill. En möjlighet som inte fanns förut.

Varför jag är ett stort fan av Sonora Beach? Atmosfären. Hit kommer folk för att bara vara. Familjer, par, singlar, hundar. En av de få platser där hundar faktiskt är tillåtna på stranden. Dem spelar lounge musik, har god mat och gör fantastiska drinkar. Sangrian gjord på cava är ett måste! Stämningen är lugn och jag känner mig avslappnad och välkommen. Får lätt hippie-känsla, då servitörerna går runt i sandaler, shorts och gröna tank-toppar med en stor blomma på. En härlig snubbe med lååånga rastaflätor som heter Javi. Hur kan man inte få hippie feels? Sonora är helt enkelt väldigt olikt det typiska beach club konceptet man finner här, där allt kretsar kring utseende, pengar och status.

Beställde in en juice gjord på ananas, ingefära, mynta och lite honung, läste klart vinboken som jag tipsade om i fredags och fortsatte på en ny bok, Leaving Microsoft to change the world– John Wood. Verkar vara en väldigt inspirerande bok om en framgångsrik man, högt uppsatt på Microsoft, åkte på semester till Himalayas som förändrade hans liv. Han slutade sitt jobb, lämnade flickvännen som inte ville stötta honom och startade en icke-vinstdrivande organisation så kallad Room to Read. Denna organisation främjar utbildning över hela världen och i slutet av 2007 hade organisationen etablerat över 5000 bibliotek, 400 skolor och beviljat långsiktiga stipendier till över 3000 flickor, vilket ger över en miljon barn den livslånga gåvan av utbildning. Vilken fantastisk och inspirerande historia va? Att kunna utnyttja sina kunskaper till något gott, och göra en förändring. Ett av mina större mål i livet, jag vill gärna kunna använda framtida framgång till att skapa en organisation för folk i nöd, kunna ge en hjälpande hand. En förändring.


Vi har redan varit i Marbella en vecka idag, och enbart två dagar kvar innan jag flyger till Köpenhamn svintidigt för att möta upp mina vänner och spendera helgen där. Sedan en månad i de småländska skogarna. Förhoppningsvis låter vädret mig ha några fina veckor så jag kan utnyttja vår stuga på Öland. Där har jag spenderat alla mina somrar sedan barnsben och vad jag förknippar med svensk sommar. Lever på cykel, grillat, en och annan afterbeach på Strand och Sinus, stranddagar och ett glas rosé som för enkelt slinker ner både här och där. Eller godis när man var mindre och äntligen kunde cykla själv till affären (uppvuxen i en by där närmsta affär låg 6km bort).

Nu ska vi ta en kvällspromenad runt området, kom ner precis lagom tills det började bli riktigt sommarväder här i Marbella igen. Kram på er!

Xx

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *