Adoptera Mera!

Posted: 1 mars, 2018 by bellabrannborn

Status för närvarande: sitter i flera lager (man skojar inte om lager-på-lager principen, den räddar liv), invirad i filt, ett par otroligt fula innetofflor som jag köpte på REA för typ 5€ och halsar kaffe i MARBELLA?! Va faaasiken då, vad är det här för skitväder jag blir bjuden på. Flög hit från Madrid i söndags för att, förutom några ärenden jag behövde göra samt hämta upp en adopterad valp, få lite sol, värme och strand innan jag ska försöka överleva Nordpolen (läs Sverige) i några veckor och ja, söndagen var väl OK. Jag fick några promenader längs stranden i långärmat, brunch på mitt absoluta favoritställe och frös inte ihjäl inomhus. Byggnaderna i södra Spanien är ej gjorda för kyla och det märks på vinterhalvåret; noll isolering, stengolv och betongväggar tillsammans med lägre temperatur och vind är inte den ultimata kombon. I måndags började det mulna på och det har regnat fram och tillbaka sedan dess. Idag har det dragit in en riktig regnstorm, jag och valpen flyger iväg när vi försöker gå ut och inomhus är det som att bo i en isbjörns … Ja, ni har säkert sett klippet med Johan Glans och vet vad jag menar, om inte så kan ni klicka på hans namn för att se det. Han sätter ord på mina och säkert mångas känslor för Sveriges väder. Och vet ni vad det värsta är? Att jag sitter här i cirka +16-18 grader, även om det verkligen inte känns så pga all storm och regn, och klagar när jag vet att jag snart kommer till ett Sverige med typ 2 meter snö och hundra minusgrader. Ser fram emot ”svenskt” kaffe och massa fika för att kompensera mattheten jag kommer ha över detta vinterväder.

 

Skojade inte om mina innetofflor. Så värt räddar mitt liv på stengolv.

Hur mår ni då? Jag har haft det fullt upp denna vecka med jobb på lite olika håll, möte, spanska studier, coaching för gravida & postgravida studier, några styrketräningspass (gjorde pull-ups med vikt idag för första gången i mitt liv!! Älskar att fokusera på allsidig styrka) och gymnastik, ärenden som måste göras innan Sverige och så är jag temporär mamma åt en 7 månaders valp som min syster med familj har adopterat från ett hundhem här i Marbella som heter Triple A (länk) och som jag ska ha med mig på Lördag. Jag adopterade min hund 2013 från samma hundhem och dem är helt fantastiska, som organisation i sig och det dem gör och jobbar med/för. Allt är voluntärt och dem tar hand om i princip alla hundar som hittas på gatan, övergivna eller lämnas in av ägare som ej vill/kan ha den längre. För ett tag sedan hade dem över 400 hemlösa hundar så för guds skull, överväg att adoptera och ge ett hem till någon som behöver det!

 
 Visste ni förresten att svarta hundar enligt undersökningar är svårare att få bortadopterade? Undra varför?

Att vara temporär mamma är både mysigt och lite kaosartat. Denna valp tror jag inte har haft ett hem förut och hittades på gatan någonstans med sina syskon. Hon är inte van vid koppel eller att bo inomhus och i tugga på allt-åldern så vi har våra kamper då och då, igår tyckte hon att min mobil var ett trevligt föremål att bita lite på och jag är nu en mobil fattigare (därav brist på kvalitetsbilder) och istället några bitmärken rikare. Men det gör mig inte så mycket, otroligt mysig liten buse och det värmer mitt hjärta att veta att det nu finns en mindre hemlös hund. Triple A tar hand om allt för ett löjligt pris och dem adopterar även till utlandet. Chip och pass, steriliserad/kastrerad med alla sprutor som behövs innan du får en ny bästa vän och familjemedlem för en del av ditt liv, men hela hennes/hans liv. Dem kan även hjälpa till med att flyga hunden till Sverige om behovet skulle finnas. En kompis till mig adopterade från Triple A förra året till Sverige och hon är förälskad. Jag likaså i min.

Nu är snart min lunch klar och sedan ska jag ta tag i ett lass med emails och några designer som behövs göras innan morgondagen. Ja, i Spanien kallas det fortfarande lunch även om klockan är fyra-fem på eftermiddagen. Viva España!

 

No Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *