Weekend Recap; Husrenovering, Tårtfest & Flygbokning

Posted: 9 april, 2018 by bellabrannborn

Hallå mina vänner och Hallå soooliga måndag!

Hur nöjda var inte majoriteten av Sveriges befolkning över gårdagen? Den mest perfekta vår-söndagen man kan få tror jag! Och ännu bättre idag! Vilket man kanske inte är lika supernöjd över om man sitter inne och jobbar. Jag bestämde mig för att skjuta fram jobb tills några timmar nu på eftermiddagen och sedan resten ikväll. Det är värt att behöva sitta uppe längre för att få njuta av en svensk vårdag i sitt esse, för imorgon åker jag tillbaka till Spanien! Och ännu mera sol! – tänkte jag, men så blir det tydligen inte. Mulet, regn och lite över 10+ veckan ut. Så sen och lång vinter som det har varit i Sverige, lika kass vinter har det varit i Spanien. Kallt och jävligt, dystert för det mest, både regnat och blåst en hel del. Jag som planerade att få lite bränna innan vi ska på bröllop i Madrid den 28e april. Förhoppningsvis hinner det ändra sig pronto.

Nog om vädret hörni! Det är måndag och jag har haft en mysig sista helg i Sverige nu på ett tag, då jag har bokat flyg tillbaka till Spanien som lyfter imorgon vid 21. Först åker jag till Madrid och kommer vara där tills slutet på nästa vecka för att sedan åka ner till Marbella och spendera helgen med mamma och yngsta äldsta brodern som kommer ner i en vecka. Stannar i Marbella fram tills sista helgen i april då det vankas bröllop i Madrid och helgen därefter flyger vi till Bangkok för en månad i Asien. Alltså mindre än en månad kvar. Jag tar tillbaka mitt klagande om vädret i Spanien.

I lördags var det uppslutning hos min bror och svägerska för jobbdag på deras hus som totalrenoveras. Först bjöds det på lyxfrulle och sedan promenerade vi mot huset. Det börjar ta form där nu och kommer bli ett riktigt drömhus när det är klart. Sådär så att man blir lite förbannad av avund, men på ett positivt vis liksom. Ni förstår. Vi grillade hamburgare på trädgården och framåt eftermiddagen gick vi hem till deras lägenhet för tårtfest. Jag nämnde ju att jag skulle testa på Snickertårta (länk till recept) från MyKitchenStories och den var himmelsk. Har ni testat Reese´s? Och tycker om choklad och Snickers? Gör den. Saftiga tårtbottnar, maffig och perfekt konsistens, sött och salt vilket resulterade till en jäkla fest i munnen! Har även testat på den här pajen (paj med vit chokladpannacotta & lemon curd), super den med men jag lyckades inte helt med konsistensen på lemon curden. Det ska tydligen vara en liten konst att få till. Still edible though!
Lördagskvällen gick åt till jobb och vid 23 stängde jag ihop datorn, öppnade läsplattan för ett tappert försök till lite läsning och tokdäckade med plattan i handen.

Syskonbarn är bäst hörni! Ps. gudsonen är lite skitig i ansiktet pga hårt arbete med renovering hela dagen! Ser man inte ut såhär efter att ha renoverat så har man inte renoverat. Ds.

Söndag, du härliga söndag. Som i mina unga dar (läs 17-19årig Issa) för det brukade mesta bestå av ångest men nu är det min absoluta favoritdag. Speciellt i Spanien. Där håller i princip alla större butiker och kedjor stängt och alla går ut på gatan med familj eller vänner för aperitivos och några cañas eller copas som oftast håller på ett tag. Aperitivos är tapas som man äter innan man äter lunch, vanligtvis tillsammans med öl i mindre glas eller något glas vin. I Spanien är det inte ovanligt att luncha mellan 15–16 och det är inte i många hem en middag är klar innan klockan nio-tio på kvällen. När vi går ut på middag med vänner så gör vi det inte innan nio, och en middag brukar hålla på i 2–3 timmar. Samma med aperitivos. När jag var i Madrid i februari så mötte vi upp några vänner på en bar runt halv två en lördag. Vi var hemma strax efter åtta på kvällen. Började på en bar med cañas (öl i mindre glas), följt av aperitivos som vi alla delade på, gick till en annan bar för kaffe och en drink eller glas vin, slutligen vidare till en annan bar för ytterligare drink innan hemdags. Något jag älskar med att bo i Spanien och umgås med spanjorer. Man träffas mitt på dagen, delar mat, pratar i timmar och liksom umgås. Det är alltid så härlig stämning på gatorna och oftast skiner solen så man kan sitta utan jacka och med solglasögon. Alla pratar med alla och allmänt gott häng helt enkelt. Får energi bara av tanken!

Igår var min söndag minst lika bra som den hade varit i ett soligt Spanien också dock. Åkte till gymmet tidigt för ett snabbt pass (igen, vi älskar återhämtningsveckor), avnjöt en frukost ute på altanen i solen och fick besök av bror med familj. Lek med syskonbarnen och grill-lunch. Vad mer behöver man egentligen? Och hur bra mår man inte när det är 17 grader, skinande sol och lätt bris, grillen tänd och du vet att snart kommer du få äta grillat med kalla såser, hemmagjorda klyftpotatisar och en fräsch sallad med fetaost för första gången i år? Oj så man mår då. Att min bror är grill-maestro och ta mig fasiken den enda som lyckas grilla kyckling och få dem otroligt saftiga och smakrika vad jag vet hittills är inte fy skam heller.

Så nöjd över att det var för varmt att promenera med kofta att jag klämde till med en selfie i mitt underställ med koftan runt midjan istället!


Veckans planer då?

Har hunnit med en hel del idag. Snabbt gympass och klar innan halv 9. Senare kommer några av syskonbarnen över för en sista fika innan jag åker. Jag har planerat in glassfest i solen med hemmagjord salted caramel sås, dem har bakat chokladbollar och muffins. Och så gårdagens left-overs till middag. Gäller att ta vara på de enda vårdagarna vi verkar få, imorgon ska det tydligen bli 8 grader här?? På tal om imorgon- flyger inte förrän nio på kvällen så planen är att jobba på morgonen, gå en sista runda med min älskade vovve som jag inte kommer få se förrän i juni igen (gråter över tanken), gymmet och lunch med mamma innan tåget ner till Köpenhamn. Resten av veckan är inte direkt planerad mer än det vanliga- jobb och träning. Skulle vilja utforska något brunch-ställe i centrum i helgen, hittat några som verkar lovande. Frukost och brunch är inte riktigt lika hypat som i Sverige, och inte så vanligt att man har frukostmöten eller frukost dejter som verkar bli allt populärare i Svedala. Hotellen kommer inte heller i närheten av svenska hotells frukostbufféer.

Dags att få undan lite jobb så jag kan bränna mitt ansikte lite till.

Kram på er!

Xx

 

1 Comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *