Weekend-Recap: Nostalgitripp, Paella & Sorg

Posted: 23 april, 2018 by bellabrannborn

[PS. Man kan nu gilla inläggen. Om ni läser eller ser något som ni tycker om, klicka på inläggets titel, skrolla ner till slutet och klicka på ”LOVE” till vänster. Jag uppskattar otroligt mycket all feedback jag kan få, för att få en inblick i vad ni faktiskt gillar att läsa om. Tack fina ni för att ni vill hänga med mig!]

 

Jag var precis påväg att börja inlägget med ”Jaha, då var det måndag och ny vecka igen”, en så otroligt förutsedd och rent ut sagt dötrist mening att starta ett inlägg med, men som de flesta gör. Så istället försökte jag omformulera mig själv i huvudet och istället starta såhär: 

Hej du härliga, spännande, händelserika Nu som är fylld av möjligheter. Tiden som kommer efter gårdagen men inte stannar tills morgondagen är här, och jag har haft en supertrevlig förrgår och gårdag som jag tänkte bjuda lite av.

Fredag

Efter en natt med en snarkande mamma jämte sig som väckte en flera gånger om och därmed fortsatt sömnbrist från torsdag-lördag, var jag zombie när alarmet ringde och det var dags för jobb. En liten instickare angående min mammas snarkande innan jag fortsätter med fredagen- mamma har länge berättat för oss hur dåligt hon sover om nätterna. Att hon somnar snabbt, men vaknar ofta på nätterna utan att veta varför. Men varje gång jag har hittat henne sovandes i soffan hemma så kan jag inte påstå att hon verkar ha problem med ”lätt” sömn. Nu vet vi svaret varför hon vaknar, då varje gång hon snarkar till så väcks hon av sitt eget läte…

Vi begav oss till vårt absoluta favoritställe här i Marbella, om man vill ha en rejält stadig och generös frukost- Passioncafé! Ett stort rymligt café som är öppet från nio på morgonen till elva på kvällen och serverar frukost, lunch och middag (middag menyn är samma som lunch, och inget jag skulle gå till för just middag direkt. Men passande till lunch!) Jag tog som jag alltid gör: omelett med rökt skinka, spenat och getost. Dem snålar inte med ingredienserna heller, när jag äter där hoppar jag oftast lunch då jag fortfarande är mätt. Mamma tog någon matig sandwich med tillbehör och min bror amerikanska pannkakor med mixade bär, maplesyrup och la till bacon. jag tror att till och med han blev mätt (han har annars inget stopp och en ämnesomsättning som gör så att han ta mig faaen aldrig lägger på sig fett, hur mycket skit han än stoppar i sig! Varför fick han de generna och ingen annan i familjen??).

Äntligen var jag tillbaka i mitt favorit gym- Ultimate Performance Marbella. Att kunna träna utomhus i solen är fantastiskt och deras gym är överdrivet välutrustat. De har alltså full utrustning inomhus, men även en stor terrass på åtminstone 200kvm, täckt med konstgräs, Strongman-redskap (prowler, rep, släde, farmerwalks med mer), flera cross cages och även spinningcyklar för dem som känner för att förbränna och få bränna samtidigt. Du kan alltså både köra deadlifts (marklyft) och knäböj (squats) ute i det fria! Och on a side note: alla vikter är från Eleiko (heja Sverige!). Ben stod på schemat, med marklyft i fokus (Vecka 1; 5 rundor med 8 repetitioner på 70kg) som kändes stabilt och bra, därefter andra övningar för underkroppen med mycket fokus på baksida lår. Kvällen avslutades med middag och rödvin hemma, och ett sorgligt besked om Tim Berglings plötsliga bortgång. Så många känslor bubblade upp, och jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig om detta. Därför har jag valt att inte skriva något alls. En fantastisk artist, en utomstående konstnär rent ut sagt. Han var min tonår. Så många minnen som skapades, så många ögonblick, så många misstag med hans låtar i centrum. Jag började titta på hans dokumentär en gång till igår kväll, som har en helt annan betydelse nu och man kan nästan se hur hans kropp skriker på hjälp. Något som vi vet är att hans förändring kommer leva kvar, hans låtar kommer förevigas. Han kommer förevigas.

Lördag

Startade dagen med en långpromenad runt området, därefter frukost på terrassen och jobb. Vid lunchtid tog vi bilen för att köra upp till där vi brukade bo (som jag nämnde i senaste inlägget) för att visa min bror som aldrig har varit i Marbella innan området. Vi brukade bo i La Quinta, ett område ungefär 5 minuter upp mot bergen från San Pedro, fortfarande civiliserat men ändå avskilt, lite glesbebyggt, lugnt och ofantligt välskött med blommor och palmer överallt. Vi bodde i princip granne med Jon och Janni innan  de sålde, med enbart ett hus emellan. Så nu ser man istället deras nya hus från balkongen. Så nostalgiskt att köra runt där igen, där jag brukade gå hundpromenader med Hank upp och ner i backarna (otrrroligt backigt där), lyssna på musik och göra snapchat stories. Att få vakna upp till den fantastiska utsikten och soluppgångarna så många gånger om, frukostar och middagar på terrassen. Jag saknar detta område så mycket, och om vi bestämmer oss för att stadga oss någonstans framöver, att ha ett ställe som bas istället för att resa runt mellan Marbella, Madrid och Sverige som vi har gjort det senaste halvåret, så är det här jag vill vara. Jag behöver inte närhet till faciliteter och havet, jag bor hellre 10 minuter upp från stranden i ett rofyllt, knappt trafikerat område med en utsikt som istället kan få en att tappa andan. Det är många svenskar som bor eller har semesterboende i det här området har jag märkt. Mamma nämnde att Hannah Graaf har flyttat hit i trakterna med? Och Pernilla Wahlgren har sitt townhouse i ”byn” ovanför.

På kvällen hade min bror bjudit ut oss på middag. Första gången jag sminkade mig på 10 dagar och satte på mig något lite finare: en fin topp, Levi’s jeans och boots. Låter kanske inte mycket för världen men för en annan som annars enbart lever i träningstights, mjukisbrallor och luftiga tröjor (hej kontor hemma!) kände man ju sig pånyttfödd. Min bror ville äta spansk mat, men jag är bortskämd efter att ha varit en längre tid i Madrid, samt spenderat några dagar i Galicien där maten är sinnessjukt jävla god!!!, och tycker tyvärr inte att det finns så mycket restauranger här som gör exceptionell spansk mat. De bästa skaldjuren OCH nötköttet hittar man i norra Spanien, mark my words on that. Däremot finns det en hel del trevliga restauranger med internationell cuisine omkring trakterna, planen var en italiensk i Nueva Andalucia som ska vara något att hänga i granen och det verkade det som när vi kom dit, för trots att vi var ”tidigare” (runt åtta på kvällen, men de flesta restauranger öppnar inte för middag förrän sju-halv åtta), var det redan fullsatt. Så vi fick vänligt vända och försöka komma på något annat. Inställd på italiensk mat, åkte vi till en annan som hade bord och avslutade kvällen med huvudrätt, efterrätt och kaffe.

Drog till med en spegelselfie, glad över att känna sig som en människa igen, i ett stökigt sovrum. Who gives a f*ck though?

Söndag

Träningsdags igen, denna gången överkropp med fokus på Chin-ups och bänkpress. 5 rundor med 6 repetitioner kroppsvikt + 2kg för chin-ups/pull-ups, och 5 x 8 repetitioner lutande bänkpress med 39kg, följt av liggande hantelpress med paus (ute i solen!), latsdrag och triceps extensions. Nöjd och belåten, hem för en snabbdusch och sedan mot Marbella centrum tillsammans med mamma och Niclas. Vi parkerade en bit utanför och tog strandpromenaden in mot centrum. Stannade på La Red, en restaurang på stranden som har fina Paellor och lunchade. Paella är en så mysko maträtt, speciellt Paella Mixta som innehåller både fisk, skaldjur OCH något kött, tillsammans med saffransmaksatt ris… Älskar det dock! Under den sena lunchen fick vi även veta att Lakers ledde i sin kanske sista slutspelsmatch och var påväg mot SM Guld. Mycket riktigt blev det så, Heja Växjö Lakers!

Efteråt promenerade vi lite till, tog en glass på den diskuterbart bästa glasskedjan i Marbella med omnejd, alltså hit MÅSTE ni gå om ni är här och vill ha Gelato som görs på stället, med naturliga ingredienser. Ej förköpt! De har flera olika smaker och nya smaker varje vecka. Jag tog en av deras nyhet- Red velvet cheesecake- och noisette (typ vaniljglass med hasselnötter och nutella, mm-mm-mmm).

Tråkigt nog, fick jag lämna i förväg, då jag hade tonvis med jobb att ta itu med. Det glamorösa med att ha eget företag, jobb på en söndagseftermiddag. Dem stannade kvar och strosade runt i gamla stan medan jag fick ta mitt förnuft till fånga och åka hem för att undvika jobb in på småtimmarna. Det var helgens recap. Jag tog faktiskt, för en gång skull, med mig systemkameran och fotade en hel del men är så otroligt töntig med redigering av bilderna och vill så gärna att dem ska bli bra innan jag lägger upp dem här. Har massor med bilder att dela med mig av från 2017s resor och jag kommer göra det snart, men har helt enkelt inte haft tid att sätta mig ner och djupdyka in i världen av Lightroom. Tänkte dock ta tag i söndagens bilder och lägga upp dem här pronto!

Idag har för det mesta bestått av jobb och kommer göra. Jag har även en presentation som ska vara klar för att skickas in imorgon i Spanska, och vill försöka hinna med en långpromenad innan solen går ner (minst 10,000 steg om dagen!). Imorgon åker min familj tillbaka till Sverige, och i helgen ska jag till Madrid för en snabbvisit, det vankas bröllop! Det är inte jag som har gått och förlovat mig i smyg, varit ett as och valt att inte bjuda någon i min familj eller umgängeskrets till ett bröllop i Madrid, lovar. Om den dagen kommer, då vet ni. DET kan jag lova. Och inte kommer det bli i Madrid heller, men utomlands!

Kram på Er!

Xx

 

3 Comments

 • Linda O svägis 24 april, 2018 at 2:45 e m

  Hahahaha ”Nu vet vi svaret varför hon vaknar, då varje gång hon snarkar till så väcks hon av sitt eget läte…” typiskt hahaha

  ”Det är inte jag som har gått och förlovat mig i smyg, varit ett as och valt att inte bjuda någon i min familj eller umgängeskrets till ett bröllop i Madrid, lovar.” Vi hade typ spikat upp er på ett kors om ni gjort så 😄

  Reply
  • bellabrannborn 24 april, 2018 at 4:13 e m

   hahahahaa jag tror med det, så bäst att vara på den säkra sidan och klargöra!!! 😀

   Reply
 • Edwardnom 29 april, 2018 at 9:22 f m

  Hello.
  If you need to have so much quality traffic without only a few body movements, you can find the funniness here: http://make.ultimate-link-building.info/

  Reply

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *